Genezen van kanker

Preek v/d week

Nieuwsbrief

Agenda

Webwinkel

Recent

Hemelse bescherming

Toen het Hugo, Inger, Ann, Nadine en Sam op de huwelijksdag van Robin en Vanessa naar Mechelen  reden, zaten ze op de Leuvense steenweg achter een erg grote vrachtwagen.
Hugo overwoog hem voor te steken maar besloot, mede op advies van de anderen, het niet te doen.
Plots moest de vrachtwagen uitwijken voor een tractor die op het fietspad reed. Hij trok daarbij op en reed in op een bestelwagen die voor hem reed. Die werd op zijn beurt gekatapulteerd tegen een Mercedes type landrover en kwam tot stilstand naast de weg tegen een paaltje. De bestelwagen en Mercedes waren beiden zwaar beschadigd. Als Hugo zou ingehaald hebben, zou zijn wagen in het ongeluk betrokken geweest zijn.
En opnieuw danken we onze hemelse Papa voor zijn bescherming!

Over breuken, kneuzingen en verpletteringen

Krak

Een tijdje geleden stootte Hugo zijn teen tegen een poot van het bed. Ann, die in de kamer ernaast aan het werk was, hoorde de krak net zo goed als Hugo, die eerst dacht dat het geluid van de poot van het bed zelf kwam. De teen was erg pijnlijk. Er werd voor gebeden en Hugo trachtte de hele zaak te vergeten, hoewel elke beweging hem er aan herinnerde. Tot op een bepaald moment die dag Hugo een beweging maakte die de pijn weer in alle hevigheid deed opzetten en waarbij hij duidelijk iets voelde bewegen in zijn teen. Bij nader onderzoek bleek de teen gebroken te zijn en zowat alle kleuren van de regenboog te hebben. Dit terwijl Hugo 's morgens in zijn zegenboekje had geschreven dat hij zijn teen erg gestoten had en hij niet gebroken leek te zijn. Hugo doorstreepte dit. Er werd gebeden voor een spoedig en volledig herstel. De volgende dag moest Hugo reeds vroeg de baan op. Hij kon wonderlijk zijn schoenen aantrekken (wat de dag voordien absoluut onmogelijk was) en heeft vlot zijn hele programma afgewerkt. Zo kon er nog een grotere zegen genoteerd worden.

 

Ai ai

Een tijdje geleden kreeg François tijdens het werk een palet van 1 ton op zijn linkervoet. Hij probeerde zijn voet los te wrikken en bezeerde daarbij flink zijn linkerknie. 's Avonds in de samenkomst kon hij niet blijven staan van de pijn. Na de dienst bad hij samen met Vic voor genezing. Hij vertrok naar huis met pijn en stond de volgende ochtend op zonder pijn, zowel in zijn voet als in zijn knie. Een paar dagen later zag Ann, teamlid en arts van beroep, die bewuste voet met alle kleuren van de regenboog, maar zonder last. Haar, als arts, een volkomen raadsel.

 

Baf!

Brenda ging onlangs na het werk gezellig wat skaten. Tot ze viel en daarbij een vinger aan haar linkerhand flink bezeerde. Hij was flink gezwollen en ze kon hem absoluut niet bewegen. Ze belde Ann en die bad met haar en adviseerde haar naar de spoedgevallen te gaan voor een foto. Brenda volgde die raad op en tot ieders verbazing en blijdschap bleek de vinger niet gebroken te zijn ( of toch niet meer). Ze kreeg een flinke pijnstiller mee naar huis, ging slapen en ging de volgende dag gewoon werken. Haar vinger kon ze opnieuw gebruiken en de pijnstiller heeft ze nooit genomen. Ook bij haar zagen we een paar dagen later een vinger met heel wat kleurtjes maar perfect functionerend.

Dank U Jezus!

 

 

 

 

 

 

“Het geloof nu is de zekerheid van de dingen die men hoopt en het bewijs van de dingen die men niet ziet." Hebr. 11:1

Jezus zegt dat geloof de sleutel is om wonderen te ontvangen.

Maar hoe kom je aan dit geloof?

Het is heel interessant om te zien hoe we daar in het Westen mee omgaan.

Als je goed luistert naar wat mensen zeggen, komt het woordje “geloof” meer aan de orde dan je zou verwachten. “Ik geloof niet dat de aarde rond is, ik geloof niet dat Hitler dood is, ik geloof niet dat de mens ooit op de maan is geweest, ik geloof niet in het gat in de ozonlaag” en zo verder… In christelijke middens hoor je dikwijls: “Ik geloof niet dat God iedereen gezond wil maken”.  

Als we niet in bepaalde dingen geloven, spreekt dit van een doordachte eigen mening die soms waar is. Maar als de uitspraak “ik geloof niet” centraal in ons leven staat, betekent dat dat we onze eigen mening en dus onszelf als norm stellen… wat eigenlijk het schepsel eren is boven de Schepper.

Hoe je dus aan dat geloof komt? Eigenlijk is het heel simpel: breng eens in kaart wat je gelooft en niet wat je niet gelooft. Het zal je relatie met Vader ten goede komen en het beleven van wonderen natuurlijk ook!

Veel zegen,
Hugo

 

 

DMC Firewall is a Joomla Security extension!