Genezen van kanker

Preek v/d week

Nieuwsbrief

Agenda

Webwinkel

Recent

Wat het getuigenis van Hugo's genezing voor ons leven betekende / betekent

In het najaar van 1991 leerden wij Hugo en Inger kennen. Eén jaar eerder, op 1 november 1990, hadden we beiden ons leven heel bewust in Gods handen gelegd. We studeerden samen geneeskunde en waren tijdens onze studie goede vriendinnen geworden. Samen zaten we “op kot” (“op kamers” voor de Nederlanders), volgden we de lessen, aten we, gingen we uit en studeerden we.

Ook ons gelovig zoeken deelden we. Toen we in het laatste jaar geneeskunde een keuze dienden te maken welke richting we verder uit zouden gaan, wisten we het niet meer zeker. Beiden waren we aan de opleiding geneeskunde begonnen, omdat we mensen in nood wilden helpen. Nu weten we duidelijk dat het een roeping was, maar toen beseften we dat nog niet. “Naar het buitenland vertrekken of in België blijven?” We hadden er na 6 jaar studeren geen idee meer van. Bovendien zaten we met heel wat zinsvragen. “Hoe zit het met leven na de dood?” Hoewel we gelovig waren en ons in de kerk geëngageerd, hadden we heel wat vragen rond het lijden van mensen. Hierop hadden onze professoren geen antwoord gegeven, vaak integendeel!

Lees meer...

Genezingsschool blijft sterke aanrader!

Ans en Albert uit Nederland kwamen naar onze laatste genezingsschool in België. Ze stuurden ons een mailtje over hoe ze onze school ervoeren:

“ Wij vonden het heerlijk om naar de genezingsschool te komen. Het heeft ons geloof opgebouwd, niet alleen wat betreft genezing maar ook onze relatie met de Vader is verdiept! Vooral de eerste les bracht ons zo in een atmosfeer van liefde en aanvaarding dat we daar nog dagen van genoten hebben. Jullie zijn heel gastvrij, niet alleen met woorden maar met je hele hart en in deze sessies met je hele huis!

Lees meer...

“Het geloof nu is de zekerheid van de dingen die men hoopt en het bewijs van de dingen die men niet ziet." Hebr. 11:1

Jezus zegt dat geloof de sleutel is om wonderen te ontvangen.

Maar hoe kom je aan dit geloof?

Het is heel interessant om te zien hoe we daar in het Westen mee omgaan.

Als je goed luistert naar wat mensen zeggen, komt het woordje “geloof” meer aan de orde dan je zou verwachten. “Ik geloof niet dat de aarde rond is, ik geloof niet dat Hitler dood is, ik geloof niet dat de mens ooit op de maan is geweest, ik geloof niet in het gat in de ozonlaag” en zo verder… In christelijke middens hoor je dikwijls: “Ik geloof niet dat God iedereen gezond wil maken”.  

Als we niet in bepaalde dingen geloven, spreekt dit van een doordachte eigen mening die soms waar is. Maar als de uitspraak “ik geloof niet” centraal in ons leven staat, betekent dat dat we onze eigen mening en dus onszelf als norm stellen… wat eigenlijk het schepsel eren is boven de Schepper.

Hoe je dus aan dat geloof komt? Eigenlijk is het heel simpel: breng eens in kaart wat je gelooft en niet wat je niet gelooft. Het zal je relatie met Vader ten goede komen en het beleven van wonderen natuurlijk ook!

Veel zegen,
Hugo

 

 

DMC Firewall is developed by Dean Marshall Consultancy Ltd