Genezen van kanker

Preek v/d week

Nieuwsbrief

Agenda

Webwinkel

Recent

Vastendagen: een unieke gebeurtenis

Van 24 tot 26 januari gingen we opnieuw een paar dagen vasten, deze keer in De Boerekreek in St.Jan in Eremo (Oost-Vlaanderen). Het was de eerste keer dat we naar die locatie gingen en dat brengt toch altijd wat extra spanning met zich mee. Zullen de kamers meevallen? Zal het er warm genoeg zijn? Vorig jaar in de Ardennen hadden we de eerste dag flink kou geleden omdat de verwarming niet tijdig brandde…

We werden hartelijk onthaald door de mensen van de Boerekreek en kregen het restaurant als samenkomstplaats. De kamers waren heel proper, allemaal voorzien van een badkamer met douche en toilet en overal was het lekker warm…en dat is heel fijn als je een paar dagen vast!

Lees meer...

Heel specifiek bidden in autoriteit maakt soms een groot verschil

We laten Lutgart zelf aan het woord:
“Het huis van mijn zoon stond al geruime tijd te koop, sinds augustus 2016. Volgens de makelaar was het een makkie!

Vanaf het moment dat het huis te koop stond, heb ik maandelijks een briefje in de gebedsdoos gestoken met de vraag aan mijn hemelse Papa voor een vlotte verkoop, een juiste prijs en juiste kandidaten. Dat was zonder snel resultaat, maar de aanhouder wint dus bleef ik het trouw in de gebedsdoos steken in het vertrouwen dat het wel in orde zou komen.

Lees meer...

“Het geloof nu is de zekerheid van de dingen die men hoopt en het bewijs van de dingen die men niet ziet." Hebr. 11:1

Jezus zegt dat geloof de sleutel is om wonderen te ontvangen.

Maar hoe kom je aan dit geloof?

Het is heel interessant om te zien hoe we daar in het Westen mee omgaan.

Als je goed luistert naar wat mensen zeggen, komt het woordje “geloof” meer aan de orde dan je zou verwachten. “Ik geloof niet dat de aarde rond is, ik geloof niet dat Hitler dood is, ik geloof niet dat de mens ooit op de maan is geweest, ik geloof niet in het gat in de ozonlaag” en zo verder… In christelijke middens hoor je dikwijls: “Ik geloof niet dat God iedereen gezond wil maken”.  

Als we niet in bepaalde dingen geloven, spreekt dit van een doordachte eigen mening die soms waar is. Maar als de uitspraak “ik geloof niet” centraal in ons leven staat, betekent dat dat we onze eigen mening en dus onszelf als norm stellen… wat eigenlijk het schepsel eren is boven de Schepper.

Hoe je dus aan dat geloof komt? Eigenlijk is het heel simpel: breng eens in kaart wat je gelooft en niet wat je niet gelooft. Het zal je relatie met Vader ten goede komen en het beleven van wonderen natuurlijk ook!

Veel zegen,
Hugo