Genezen van kanker

Preek v/d week

Nieuwsbrief

Agenda

Webwinkel

Recent

Vastendagen blijven doorwerken

Ignace wist ons onlangs via mail dit nog te vertellen:
“Nog even terug over de vastendagen in Cornimont begin dit jaar. Ik ben tot op heden bemoedigd door de geestelijke impuls die je (Ann) ontving op het einde van de getuigenisdienst, zaterdagnamiddag 28 januari. Ik was de laatste die naar voor kwam. Toen gaf je me een woord van de Heer door. Ik ervaar dat er duidelijke verbetering is in mijn gezondheid en in mijn algemene toestand. Dank voor je vrijmoedigheid in de Heer, die tot op heden veel voor mij betekent.
De Heer heeft mijn geloof, hoop en visie opgebouwd in de driedaagse in Cornimont, en daarbij vervulden jullie als team van Gods Ambassade een bijzondere rol.”

Van getraumatiseerd naar geliefd

En dit is het getuigenis van Pun na de Vaderhartschool A van oktober 2017:
“Ik leerde de Vaderhartscholen kennen 5 jaar geleden via een Belgische vriendin in mijn kerk. Op dat moment was ik niet erg gemotiveerd om erheen te gaan. Afgelopen jaar zat ik heel diep in de put en mijn Belgische vriendin herinnerde me opnieuw aan de school. Dus ik ging erheen uit wanhoop…
Wat me het meest aanraakte in de school, was het onderwijs over vergeving op de derde dag. Ik ben misbruikt door mijn moeder, fysisch, verbaal en seksueel, gedurende bijna 20 jaar.

Lees meer...

“Het geloof nu is de zekerheid van de dingen die men hoopt en het bewijs van de dingen die men niet ziet." Hebr. 11:1

Jezus zegt dat geloof de sleutel is om wonderen te ontvangen.

Maar hoe kom je aan dit geloof?

Het is heel interessant om te zien hoe we daar in het Westen mee omgaan.

Als je goed luistert naar wat mensen zeggen, komt het woordje “geloof” meer aan de orde dan je zou verwachten. “Ik geloof niet dat de aarde rond is, ik geloof niet dat Hitler dood is, ik geloof niet dat de mens ooit op de maan is geweest, ik geloof niet in het gat in de ozonlaag” en zo verder… In christelijke middens hoor je dikwijls: “Ik geloof niet dat God iedereen gezond wil maken”.  

Als we niet in bepaalde dingen geloven, spreekt dit van een doordachte eigen mening die soms waar is. Maar als de uitspraak “ik geloof niet” centraal in ons leven staat, betekent dat dat we onze eigen mening en dus onszelf als norm stellen… wat eigenlijk het schepsel eren is boven de Schepper.

Hoe je dus aan dat geloof komt? Eigenlijk is het heel simpel: breng eens in kaart wat je gelooft en niet wat je niet gelooft. Het zal je relatie met Vader ten goede komen en het beleven van wonderen natuurlijk ook!

Veel zegen,
Hugo