Genezen van kanker

Preek v/d week

Nieuwsbrief

Agenda

Webwinkel

Recent

Wonderlijke afloop van hersenbloeding op jonge leeftijd

Ela, 51 jaar jong, doet zelf haar verhaal:
“Op 21 april 2017 deed ik een hersenbloeding t.h.v. de hersenstam. (een heel belangrijk gebied in de hersenen voor heel wat levensbelangrijke functies).
Ik had net vrienden op bezoek die mijn sjaal terug kwamen brengen die ik die ochtend bij hen vergeten was. We dronken samen koffie en plots kreeg ik sterke pijn in mijn nek. Ik voelde het bloed hevig pompen door de bloedvaten in mijn hersenen, het leek wel of mijn hoofd ging exploderen.

Lees meer...

Hartklachten onverwacht veel beter

We laten Jos, arts met pensioen, zelf aan het woord:
“Ik was vroeger een fervent wielrenner. Als je aan wielersport wil doen en een beetje wil meekunnen, moet je net zo hard trainen als de beteren … Een keer de vijftig voorbij is het competitie-element er af, maar ik ben blijven door trainen alsof mijn leven en inkomen ervan afhing… Niet juist, uiteraard!

Sedert jaren lijd ik dan ook aan één van de gevreesde gevolgen van dat urenlange trainen tegen zware fysische belasting: voorkamerfibrillatie van het hart.

Lees meer...

“Het geloof nu is de zekerheid van de dingen die men hoopt en het bewijs van de dingen die men niet ziet." Hebr. 11:1

Jezus zegt dat geloof de sleutel is om wonderen te ontvangen.

Maar hoe kom je aan dit geloof?

Het is heel interessant om te zien hoe we daar in het Westen mee omgaan.

Als je goed luistert naar wat mensen zeggen, komt het woordje “geloof” meer aan de orde dan je zou verwachten. “Ik geloof niet dat de aarde rond is, ik geloof niet dat Hitler dood is, ik geloof niet dat de mens ooit op de maan is geweest, ik geloof niet in het gat in de ozonlaag” en zo verder… In christelijke middens hoor je dikwijls: “Ik geloof niet dat God iedereen gezond wil maken”.  

Als we niet in bepaalde dingen geloven, spreekt dit van een doordachte eigen mening die soms waar is. Maar als de uitspraak “ik geloof niet” centraal in ons leven staat, betekent dat dat we onze eigen mening en dus onszelf als norm stellen… wat eigenlijk het schepsel eren is boven de Schepper.

Hoe je dus aan dat geloof komt? Eigenlijk is het heel simpel: breng eens in kaart wat je gelooft en niet wat je niet gelooft. Het zal je relatie met Vader ten goede komen en het beleven van wonderen natuurlijk ook!

Veel zegen,
Hugo