Genezen van kanker

Preek v/d week

Nieuwsbrief

Agenda

Webwinkel

Recent

Wat het getuigenis van Hugo's genezing voor ons leven betekende / betekent

In het najaar van 1991 leerden wij Hugo en Inger kennen. Eén jaar eerder, op 1 november 1990, hadden we beiden ons leven heel bewust in Gods handen gelegd. We studeerden samen geneeskunde en waren tijdens onze studie goede vriendinnen geworden. Samen zaten we “op kot” (“op kamers” voor de Nederlanders), volgden we de lessen, aten we, gingen we uit en studeerden we.

Ook ons gelovig zoeken deelden we. Toen we in het laatste jaar geneeskunde een keuze dienden te maken welke richting we verder uit zouden gaan, wisten we het niet meer zeker. Beiden waren we aan de opleiding geneeskunde begonnen, omdat we mensen in nood wilden helpen. Nu weten we duidelijk dat het een roeping was, maar toen beseften we dat nog niet. “Naar het buitenland vertrekken of in België blijven?” We hadden er na 6 jaar studeren geen idee meer van. Bovendien zaten we met heel wat zinsvragen. “Hoe zit het met leven na de dood?” Hoewel we gelovig waren en ons in de kerk geëngageerd, hadden we heel wat vragen rond het lijden van mensen. Hierop hadden onze professoren geen antwoord gegeven, vaak integendeel!

Lees meer...

Genezingsschool blijft sterke aanrader!

Ans en Albert uit Nederland kwamen naar onze laatste genezingsschool in België. Ze stuurden ons een mailtje over hoe ze onze school ervoeren:

“ Wij vonden het heerlijk om naar de genezingsschool te komen. Het heeft ons geloof opgebouwd, niet alleen wat betreft genezing maar ook onze relatie met de Vader is verdiept! Vooral de eerste les bracht ons zo in een atmosfeer van liefde en aanvaarding dat we daar nog dagen van genoten hebben. Jullie zijn heel gastvrij, niet alleen met woorden maar met je hele hart en in deze sessies met je hele huis!

Lees meer...

“Zo lief had God ons dat Hij ons Jezus heeft gegeven.” Johannes 3:16

Met kerst vieren wij de geboorte van Jezus
Voor vele Joden was Hij destijds de zoon van de timmerman.
Had God Maria en Jozef per toeval uitgekozen?
En was Jozef toevallig een houtbewerker?
Natuurlijk niet, God had dit allemaal op voorhand gepland.
In die tijd was het gebruikelijk dat een zoon het beroep van de vader overnam en zeker de oudste zoon die dan waarschijnlijk de zaak zou overnemen.
Betere leermeesters dan vakkundige vaders waren er niet. Zij gaven hun kennis door aan hun zoon en dat gebeurde zo generatie op generatie.
Zo werden echte vakmensen opgeleid door liefhebbende vaderlijke leraren.
Met Jezus liep het natuurlijk anders en Hij is nooit een timmerman geworden…
of toch?
Schrijnwerker was een belangrijk beroep zowel voor de bouw van huizen als van het interieur, voor vervoermiddelen, voor beveiliging en voor zoveel meer.
“Ik ben de Deur” zei Jezus en Hij wist als vakman veel beter wat die uitspraak betekende.
Eens we door die Deur zijn gegaan, ligt er een toekomst voor ons open waar geen mens kan van dromen.
Het begon allemaal bij die geboorte, de komst van Gods Zoon naar de wereld, vanuit liefde voor een ieder van ons.
Is dat geen reden voor een feest?

Zalig kerstfeest!

Our website is protected by DMC Firewall!