Genezen van kanker

Preek v/d week

Agenda

Webwinkel

Recent

De opstanding van Christus, een historisch bewezen feit!

GOED NIEUWS – GOED NIEUWS - GOED NIEUWS 

Situering in de Bijbel:
“Ik maak u bekend, broeders, het evangelie, dat ik u verkondigd heb, dat gij ook ontvangen hebt, waarin gij ook staat, waardoor gij ook behouden wordt, indien gij het zo vasthoudt, als ik het u verkondigd heb, tenzij gij tevergeefs tot geloof zoudt gekomen zijn. Want voor alle dingen heb ik u overgegeven, hetgeen ik zelf ontvangen heb: Christus is gestorven voor onze zonden, naar de Schriften, en Hij is begraven en ten derden dage opgewekt, naar de Schriften, en Hij is verschenen aan Kefas, daarna aan de twaalven. Vervolgens is Hij verschenen aan meer dan vijfhonderd broeders tegelijk, van wie het merendeel thans nog in leven is, doch sommigen zijn ontslapen. Vervolgens is Hij verschenen aan Jakobus, daarna aan al de apostelen; maar het allerlaatst is Hij ook aan mij verschenen, als aan een ontijdig geborene.

Lees meer...

Vastendagen: een unieke gebeurtenis

Van 24 tot 26 januari gingen we opnieuw een paar dagen vasten, deze keer in De Boerekreek in St.Jan in Eremo (Oost-Vlaanderen). Het was de eerste keer dat we naar die locatie gingen en dat brengt toch altijd wat extra spanning met zich mee. Zullen de kamers meevallen? Zal het er warm genoeg zijn? Vorig jaar in de Ardennen hadden we de eerste dag flink kou geleden omdat de verwarming niet tijdig brandde…

We werden hartelijk onthaald door de mensen van de Boerekreek en kregen het restaurant als samenkomstplaats. De kamers waren heel proper, allemaal voorzien van een badkamer met douche en toilet en overal was het lekker warm…en dat is heel fijn als je een paar dagen vast!

Lees meer...

“Zo lief had God ons dat Hij ons Jezus heeft gegeven.” Johannes 3:16

Met kerst vieren wij de geboorte van Jezus
Voor vele Joden was Hij destijds de zoon van de timmerman.
Had God Maria en Jozef per toeval uitgekozen?
En was Jozef toevallig een houtbewerker?
Natuurlijk niet, God had dit allemaal op voorhand gepland.
In die tijd was het gebruikelijk dat een zoon het beroep van de vader overnam en zeker de oudste zoon die dan waarschijnlijk de zaak zou overnemen.
Betere leermeesters dan vakkundige vaders waren er niet. Zij gaven hun kennis door aan hun zoon en dat gebeurde zo generatie op generatie.
Zo werden echte vakmensen opgeleid door liefhebbende vaderlijke leraren.
Met Jezus liep het natuurlijk anders en Hij is nooit een timmerman geworden…
of toch?
Schrijnwerker was een belangrijk beroep zowel voor de bouw van huizen als van het interieur, voor vervoermiddelen, voor beveiliging en voor zoveel meer.
“Ik ben de Deur” zei Jezus en Hij wist als vakman veel beter wat die uitspraak betekende.
Eens we door die Deur zijn gegaan, ligt er een toekomst voor ons open waar geen mens kan van dromen.
Het begon allemaal bij die geboorte, de komst van Gods Zoon naar de wereld, vanuit liefde voor een ieder van ons.
Is dat geen reden voor een feest?

Zalig kerstfeest!

DMC Firewall is developed by Dean Marshall Consultancy Ltd