Genezen van kanker

Preek v/d week

Nieuwsbrief

Agenda

Webwinkel

Recent

Diep innerlijk herstel na scheiding

Waar begin je bij het schrijven van een getuigenis van herstel van je hart en je innerlijk? Een herstel van hartverscheurende pijn tot een nieuw leven.
In 2009 ontdekte ik dat mijn man een verhouding had met een andere vrouw. De confrontatie hiermee was voor hem het vertrekpunt naar haar, voor mij het begin van een relatie met God. Hoewel een buurvrouw me die nacht, nadat ik haar had opgebeld met de boodschap ‘HELP! Ik ga iets geks doen’, vertelde dat Jezus hier ook voor gestorven was en ik altijd met haar mee mocht naar de kerk die ochtend, had ik dit niet nodig zei ik. Het grootste deel van die nacht is ze bij mij gebleven, maar ze drong helemaal niet aan.
Die ochtend belde ik met de boodschap: “Maak dat je hier bent maar wacht geen 15 minuten, want dan ga ik niet meer mee.”

Lees meer...

Vastendagen blijven doorwerken

Ignace wist ons onlangs via mail dit nog te vertellen:
“Nog even terug over de vastendagen in Cornimont begin dit jaar. Ik ben tot op heden bemoedigd door de geestelijke impuls die je (Ann) ontving op het einde van de getuigenisdienst, zaterdagnamiddag 28 januari. Ik was de laatste die naar voor kwam. Toen gaf je me een woord van de Heer door. Ik ervaar dat er duidelijke verbetering is in mijn gezondheid en in mijn algemene toestand. Dank voor je vrijmoedigheid in de Heer, die tot op heden veel voor mij betekent.
De Heer heeft mijn geloof, hoop en visie opgebouwd in de driedaagse in Cornimont, en daarbij vervulden jullie als team van Gods Ambassade een bijzondere rol.”

“Zo lief had God ons dat Hij ons Jezus heeft gegeven.” Johannes 3:16

Met kerst vieren wij de geboorte van Jezus
Voor vele Joden was Hij destijds de zoon van de timmerman.
Had God Maria en Jozef per toeval uitgekozen?
En was Jozef toevallig een houtbewerker?
Natuurlijk niet, God had dit allemaal op voorhand gepland.
In die tijd was het gebruikelijk dat een zoon het beroep van de vader overnam en zeker de oudste zoon die dan waarschijnlijk de zaak zou overnemen.
Betere leermeesters dan vakkundige vaders waren er niet. Zij gaven hun kennis door aan hun zoon en dat gebeurde zo generatie op generatie.
Zo werden echte vakmensen opgeleid door liefhebbende vaderlijke leraren.
Met Jezus liep het natuurlijk anders en Hij is nooit een timmerman geworden…
of toch?
Schrijnwerker was een belangrijk beroep zowel voor de bouw van huizen als van het interieur, voor vervoermiddelen, voor beveiliging en voor zoveel meer.
“Ik ben de Deur” zei Jezus en Hij wist als vakman veel beter wat die uitspraak betekende.
Eens we door die Deur zijn gegaan, ligt er een toekomst voor ons open waar geen mens kan van dromen.
Het begon allemaal bij die geboorte, de komst van Gods Zoon naar de wereld, vanuit liefde voor een ieder van ons.
Is dat geen reden voor een feest?

Zalig kerstfeest!