Genezen van kanker

Preek v/d week

Agenda

Webwinkel

Recent

De opstanding van Christus, een historisch bewezen feit!

GOED NIEUWS – GOED NIEUWS - GOED NIEUWS 

Situering in de Bijbel:
“Ik maak u bekend, broeders, het evangelie, dat ik u verkondigd heb, dat gij ook ontvangen hebt, waarin gij ook staat, waardoor gij ook behouden wordt, indien gij het zo vasthoudt, als ik het u verkondigd heb, tenzij gij tevergeefs tot geloof zoudt gekomen zijn. Want voor alle dingen heb ik u overgegeven, hetgeen ik zelf ontvangen heb: Christus is gestorven voor onze zonden, naar de Schriften, en Hij is begraven en ten derden dage opgewekt, naar de Schriften, en Hij is verschenen aan Kefas, daarna aan de twaalven. Vervolgens is Hij verschenen aan meer dan vijfhonderd broeders tegelijk, van wie het merendeel thans nog in leven is, doch sommigen zijn ontslapen. Vervolgens is Hij verschenen aan Jakobus, daarna aan al de apostelen; maar het allerlaatst is Hij ook aan mij verschenen, als aan een ontijdig geborene.

Lees meer...

Vastendagen: een unieke gebeurtenis

Van 24 tot 26 januari gingen we opnieuw een paar dagen vasten, deze keer in De Boerekreek in St.Jan in Eremo (Oost-Vlaanderen). Het was de eerste keer dat we naar die locatie gingen en dat brengt toch altijd wat extra spanning met zich mee. Zullen de kamers meevallen? Zal het er warm genoeg zijn? Vorig jaar in de Ardennen hadden we de eerste dag flink kou geleden omdat de verwarming niet tijdig brandde…

We werden hartelijk onthaald door de mensen van de Boerekreek en kregen het restaurant als samenkomstplaats. De kamers waren heel proper, allemaal voorzien van een badkamer met douche en toilet en overal was het lekker warm…en dat is heel fijn als je een paar dagen vast!

Lees meer...

“Want Ik weet welke gedachten Ik over u koester, luidt het Woord des heren, gedachten van vrede en niet van onheil, om u een hoopvolle toekomst te geven.”
Jeremia 29:11

Nu het nieuwe jaar weldra begint, is het hét moment om elkaar goede dingen toe te wensen. Wat ik iedereen zou willen wensen zijn nieuwe gedachten.
Zeg nu zelf: onze gedachten zijn echt wel aan vernieuwing toe.
Onlangs praatte ik met iemand van de familie die enkele van zijn kwaaltjes beschreef en erbij vermeldde: “op onze leeftijd kan het alleen maar achteruit gaan”.
De media en onze leiders zijn experten in het brengen van slecht nieuws en dit alles werkt verlammend op mensen.

Het doet me denken aan de twaalf verspieders die Mozes uitzond naar het beloofde land. Ze kwamen terug met het zichtbare bewijs dat het land veel belovend was, maar tien van hen kwamen met verhalen dat de bevolking daar groot en sterk was en dat het onmogelijk zou zijn dit land in bezit te nemen.
Toen de Israëlieten deze verhalen visualiseerden, werden ze wanhopig want wat je visualiseert, geloof je.

Dit was net wat er gebeurde in het verhaal van David en Goliath. Een kleine schaapherder die geconfronteerd werd met een grote getrainde vechtjas.
David had enkel de grootte van zijn God in gedachten en kon daarom zonder moeite de reus verslaan. Ons denken bepaalt heel wat…

Grote uitvindingen of wereld veranderende visies komen niet van mensen die ergens in een hoekje “het ergste” afwachten. En de mensen die in dat hoekje zitten, zijn ook niet de gelukkigen op deze wereld.

Daarom wens ik iedereen nieuwe gedachten toe, gedachten die gevoed zijn door de relatie met en de beloften van onze Hemelse Vader. Maar denken moet je zelf doen en je kiest ook zelf waar je je gedachten mee vult!
Wat denk je?
Gaan we ervoor?
Gelukkig nieuwjaar!

Hugo

DMC Firewall is developed by Dean Marshall Consultancy Ltd