Genezen van kanker

Preek v/d week

Nieuwsbrief

Agenda

Webwinkel

Recent

Wat het getuigenis van Hugo's genezing voor ons leven betekende / betekent

In het najaar van 1991 leerden wij Hugo en Inger kennen. Eén jaar eerder, op 1 november 1990, hadden we beiden ons leven heel bewust in Gods handen gelegd. We studeerden samen geneeskunde en waren tijdens onze studie goede vriendinnen geworden. Samen zaten we “op kot” (“op kamers” voor de Nederlanders), volgden we de lessen, aten we, gingen we uit en studeerden we.

Ook ons gelovig zoeken deelden we. Toen we in het laatste jaar geneeskunde een keuze dienden te maken welke richting we verder uit zouden gaan, wisten we het niet meer zeker. Beiden waren we aan de opleiding geneeskunde begonnen, omdat we mensen in nood wilden helpen. Nu weten we duidelijk dat het een roeping was, maar toen beseften we dat nog niet. “Naar het buitenland vertrekken of in België blijven?” We hadden er na 6 jaar studeren geen idee meer van. Bovendien zaten we met heel wat zinsvragen. “Hoe zit het met leven na de dood?” Hoewel we gelovig waren en ons in de kerk geëngageerd, hadden we heel wat vragen rond het lijden van mensen. Hierop hadden onze professoren geen antwoord gegeven, vaak integendeel!

Lees meer...

Genezingsschool blijft sterke aanrader!

Ans en Albert uit Nederland kwamen naar onze laatste genezingsschool in België. Ze stuurden ons een mailtje over hoe ze onze school ervoeren:

“ Wij vonden het heerlijk om naar de genezingsschool te komen. Het heeft ons geloof opgebouwd, niet alleen wat betreft genezing maar ook onze relatie met de Vader is verdiept! Vooral de eerste les bracht ons zo in een atmosfeer van liefde en aanvaarding dat we daar nog dagen van genoten hebben. Jullie zijn heel gastvrij, niet alleen met woorden maar met je hele hart en in deze sessies met je hele huis!

Lees meer...

“Want Ik weet welke gedachten Ik over u koester, luidt het Woord des heren, gedachten van vrede en niet van onheil, om u een hoopvolle toekomst te geven.”
Jeremia 29:11

Nu het nieuwe jaar weldra begint, is het hét moment om elkaar goede dingen toe te wensen. Wat ik iedereen zou willen wensen zijn nieuwe gedachten.
Zeg nu zelf: onze gedachten zijn echt wel aan vernieuwing toe.
Onlangs praatte ik met iemand van de familie die enkele van zijn kwaaltjes beschreef en erbij vermeldde: “op onze leeftijd kan het alleen maar achteruit gaan”.
De media en onze leiders zijn experten in het brengen van slecht nieuws en dit alles werkt verlammend op mensen.

Het doet me denken aan de twaalf verspieders die Mozes uitzond naar het beloofde land. Ze kwamen terug met het zichtbare bewijs dat het land veel belovend was, maar tien van hen kwamen met verhalen dat de bevolking daar groot en sterk was en dat het onmogelijk zou zijn dit land in bezit te nemen.
Toen de Israëlieten deze verhalen visualiseerden, werden ze wanhopig want wat je visualiseert, geloof je.

Dit was net wat er gebeurde in het verhaal van David en Goliath. Een kleine schaapherder die geconfronteerd werd met een grote getrainde vechtjas.
David had enkel de grootte van zijn God in gedachten en kon daarom zonder moeite de reus verslaan. Ons denken bepaalt heel wat…

Grote uitvindingen of wereld veranderende visies komen niet van mensen die ergens in een hoekje “het ergste” afwachten. En de mensen die in dat hoekje zitten, zijn ook niet de gelukkigen op deze wereld.

Daarom wens ik iedereen nieuwe gedachten toe, gedachten die gevoed zijn door de relatie met en de beloften van onze Hemelse Vader. Maar denken moet je zelf doen en je kiest ook zelf waar je je gedachten mee vult!
Wat denk je?
Gaan we ervoor?
Gelukkig nieuwjaar!

Hugo

DMC Firewall is a Joomla Security extension!