Genezen van kanker

Preek v/d week

Nieuwsbrief

Agenda

Webwinkel

Recent

Tweede gips niet nodig na gebed

Een tijdje geleden hing Bram, bijna 7 jaar, in de turnzaal aan een balk en werd er per ongeluk door iemand afgeduwd. Hij kwam terecht op z’n rechter arm en brak z’n elleboog en z’n voorarm. De fractuur van de elleboog was zo ernstig dat er bouten in moesten gezet worden. De voorarmfractuur bleek gelukkig veel minder erg en was niet verplaatst. Bram werd diezelfde avond nog geopereerd en kreeg daarna 4 weken gips. Op een vrijdag, twee weken voor hij uit het gips mocht en de dag voor het schoolfeest, viel hij van een podium dat ze aan het opstellen waren.

Lees meer...

Zelfs bij verloren voorwerpen helpt Hij

Ook Louis, de papa van Ann, maakte onlangs iets dergelijks mee.

Op een maandagavond belde hij Ann, z’n dochter en vroeg onmiddellijk of ze voor hem gebeden had. Ann begreep uiteraard niet waar het precies om ging en vroeg wat er gebeurd was. Louis was samen met z’n vrouw een paar daagjes aan zee. Toen ze in Blankenberge de tram opstapten om naar Wenduine te rijden, voelde hij plots dat z’n portefeuille gestolen was.

Lees meer...

“Want Ik weet welke gedachten Ik over u koester, luidt het Woord des heren, gedachten van vrede en niet van onheil, om u een hoopvolle toekomst te geven.”
Jeremia 29:11

Nu het nieuwe jaar weldra begint, is het hét moment om elkaar goede dingen toe te wensen. Wat ik iedereen zou willen wensen zijn nieuwe gedachten.
Zeg nu zelf: onze gedachten zijn echt wel aan vernieuwing toe.
Onlangs praatte ik met iemand van de familie die enkele van zijn kwaaltjes beschreef en erbij vermeldde: “op onze leeftijd kan het alleen maar achteruit gaan”.
De media en onze leiders zijn experten in het brengen van slecht nieuws en dit alles werkt verlammend op mensen.

Het doet me denken aan de twaalf verspieders die Mozes uitzond naar het beloofde land. Ze kwamen terug met het zichtbare bewijs dat het land veel belovend was, maar tien van hen kwamen met verhalen dat de bevolking daar groot en sterk was en dat het onmogelijk zou zijn dit land in bezit te nemen.
Toen de Israëlieten deze verhalen visualiseerden, werden ze wanhopig want wat je visualiseert, geloof je.

Dit was net wat er gebeurde in het verhaal van David en Goliath. Een kleine schaapherder die geconfronteerd werd met een grote getrainde vechtjas.
David had enkel de grootte van zijn God in gedachten en kon daarom zonder moeite de reus verslaan. Ons denken bepaalt heel wat…

Grote uitvindingen of wereld veranderende visies komen niet van mensen die ergens in een hoekje “het ergste” afwachten. En de mensen die in dat hoekje zitten, zijn ook niet de gelukkigen op deze wereld.

Daarom wens ik iedereen nieuwe gedachten toe, gedachten die gevoed zijn door de relatie met en de beloften van onze Hemelse Vader. Maar denken moet je zelf doen en je kiest ook zelf waar je je gedachten mee vult!
Wat denk je?
Gaan we ervoor?
Gelukkig nieuwjaar!

Hugo

DMC Firewall is a Joomla Security extension!