Genezen van kanker

Preek v/d week

Nieuwsbrief

Agenda

Webwinkel

Recent

Diep innerlijk herstel na scheiding

Waar begin je bij het schrijven van een getuigenis van herstel van je hart en je innerlijk? Een herstel van hartverscheurende pijn tot een nieuw leven.
In 2009 ontdekte ik dat mijn man een verhouding had met een andere vrouw. De confrontatie hiermee was voor hem het vertrekpunt naar haar, voor mij het begin van een relatie met God. Hoewel een buurvrouw me die nacht, nadat ik haar had opgebeld met de boodschap ‘HELP! Ik ga iets geks doen’, vertelde dat Jezus hier ook voor gestorven was en ik altijd met haar mee mocht naar de kerk die ochtend, had ik dit niet nodig zei ik. Het grootste deel van die nacht is ze bij mij gebleven, maar ze drong helemaal niet aan.
Die ochtend belde ik met de boodschap: “Maak dat je hier bent maar wacht geen 15 minuten, want dan ga ik niet meer mee.”

Lees meer...

Vastendagen blijven doorwerken

Ignace wist ons onlangs via mail dit nog te vertellen:
“Nog even terug over de vastendagen in Cornimont begin dit jaar. Ik ben tot op heden bemoedigd door de geestelijke impuls die je (Ann) ontving op het einde van de getuigenisdienst, zaterdagnamiddag 28 januari. Ik was de laatste die naar voor kwam. Toen gaf je me een woord van de Heer door. Ik ervaar dat er duidelijke verbetering is in mijn gezondheid en in mijn algemene toestand. Dank voor je vrijmoedigheid in de Heer, die tot op heden veel voor mij betekent.
De Heer heeft mijn geloof, hoop en visie opgebouwd in de driedaagse in Cornimont, en daarbij vervulden jullie als team van Gods Ambassade een bijzondere rol.”

“Want Ik weet welke gedachten Ik over u koester, luidt het Woord des heren, gedachten van vrede en niet van onheil, om u een hoopvolle toekomst te geven.”
Jeremia 29:11

Nu het nieuwe jaar weldra begint, is het hét moment om elkaar goede dingen toe te wensen. Wat ik iedereen zou willen wensen zijn nieuwe gedachten.
Zeg nu zelf: onze gedachten zijn echt wel aan vernieuwing toe.
Onlangs praatte ik met iemand van de familie die enkele van zijn kwaaltjes beschreef en erbij vermeldde: “op onze leeftijd kan het alleen maar achteruit gaan”.
De media en onze leiders zijn experten in het brengen van slecht nieuws en dit alles werkt verlammend op mensen.

Het doet me denken aan de twaalf verspieders die Mozes uitzond naar het beloofde land. Ze kwamen terug met het zichtbare bewijs dat het land veel belovend was, maar tien van hen kwamen met verhalen dat de bevolking daar groot en sterk was en dat het onmogelijk zou zijn dit land in bezit te nemen.
Toen de Israëlieten deze verhalen visualiseerden, werden ze wanhopig want wat je visualiseert, geloof je.

Dit was net wat er gebeurde in het verhaal van David en Goliath. Een kleine schaapherder die geconfronteerd werd met een grote getrainde vechtjas.
David had enkel de grootte van zijn God in gedachten en kon daarom zonder moeite de reus verslaan. Ons denken bepaalt heel wat…

Grote uitvindingen of wereld veranderende visies komen niet van mensen die ergens in een hoekje “het ergste” afwachten. En de mensen die in dat hoekje zitten, zijn ook niet de gelukkigen op deze wereld.

Daarom wens ik iedereen nieuwe gedachten toe, gedachten die gevoed zijn door de relatie met en de beloften van onze Hemelse Vader. Maar denken moet je zelf doen en je kiest ook zelf waar je je gedachten mee vult!
Wat denk je?
Gaan we ervoor?
Gelukkig nieuwjaar!

Hugo