Genezen van kanker

Preek v/d week

Nieuwsbrief

Agenda

Webwinkel

Recent

Geven is gezonder dan nemen

We kregen van Hugo R. volgend artikeltje uit de weekendkrant:
“Geld uitgeven voor iemand anders kan onze bloeddruk doen dalen, blijkt uit onderzoek aan de universiteit van British-Columbia, zo schrijft Scientific American. Deelnemers aan de studie, allemaal met een hoge bloeddruk, kregen drie weken lang elk 40 dollar om uit te geven: de helft mocht het geld besteden aan zichzelf, de andere helft aan iemand anders.

Lees meer...

Gelovige kleindochter legt haar oma tot tweemaal toe de handen op met genezing als resultaat

Vaak spreken we in onze kerk over het feit dat velen van ons eerste generatie christenen zijn…maar dat geldt niet voor allemaal! Monia is derde generatie christen en volgde afgelopen jaar na haar humaniora een jaar Bijbelschool in Nederland omdat ze het verlangen had God nog beter te leren kennen.

Lees meer...

“Want Ik weet welke gedachten Ik over u koester, luidt het Woord des heren, gedachten van vrede en niet van onheil, om u een hoopvolle toekomst te geven.”
Jeremia 29:11

Nu het nieuwe jaar weldra begint, is het hét moment om elkaar goede dingen toe te wensen. Wat ik iedereen zou willen wensen zijn nieuwe gedachten.
Zeg nu zelf: onze gedachten zijn echt wel aan vernieuwing toe.
Onlangs praatte ik met iemand van de familie die enkele van zijn kwaaltjes beschreef en erbij vermeldde: “op onze leeftijd kan het alleen maar achteruit gaan”.
De media en onze leiders zijn experten in het brengen van slecht nieuws en dit alles werkt verlammend op mensen.

Het doet me denken aan de twaalf verspieders die Mozes uitzond naar het beloofde land. Ze kwamen terug met het zichtbare bewijs dat het land veel belovend was, maar tien van hen kwamen met verhalen dat de bevolking daar groot en sterk was en dat het onmogelijk zou zijn dit land in bezit te nemen.
Toen de Israëlieten deze verhalen visualiseerden, werden ze wanhopig want wat je visualiseert, geloof je.

Dit was net wat er gebeurde in het verhaal van David en Goliath. Een kleine schaapherder die geconfronteerd werd met een grote getrainde vechtjas.
David had enkel de grootte van zijn God in gedachten en kon daarom zonder moeite de reus verslaan. Ons denken bepaalt heel wat…

Grote uitvindingen of wereld veranderende visies komen niet van mensen die ergens in een hoekje “het ergste” afwachten. En de mensen die in dat hoekje zitten, zijn ook niet de gelukkigen op deze wereld.

Daarom wens ik iedereen nieuwe gedachten toe, gedachten die gevoed zijn door de relatie met en de beloften van onze Hemelse Vader. Maar denken moet je zelf doen en je kiest ook zelf waar je je gedachten mee vult!
Wat denk je?
Gaan we ervoor?
Gelukkig nieuwjaar!

Hugo

Our website is protected by DMC Firewall!