Genezen van kanker

Preek v/d week

Nieuwsbrief

Agenda

Webwinkel

Recent

Kopen zonder geld? Dat kan!

Ludo en Vera hebben een financieel verbond met God. Ludo deelde onlangs nog een aantal gevolgen daarvan in hun leven, allemaal gebeurd dit jaar.

Ludo wandelt dagelijks met zijn hond en doet tijdens die wandelingen heel wat interessante gesprekken met mensen uit de buurt. Zo was hij begin dit jaar op wandel met de hond samen met zijn buurman die als zelfstandige kachels plaatst. Ludo vertelde hem dat hun kachel aan vervanging toe was omdat die al wat scheuren vertoonde. Z’n buurman zei tegen hem dat hij vier kachels had staan van mensen die een nieuwe kachel hadden aangeschaft die hij geplaatst had. De oude nog bruikbare kachels nam hij dan mee naar huis.

Lees meer...

Pijnlijke teen moet luisteren naar het woord van God

Ann had al lang regelmatig een erg pijnlijke teen omdat de nagel in het nagelbed duwde. Ze werd er soms ’s nachts van wakker en niets kon de pijn stillen. Ze probeerde van alles zelf te doen met de nagel maar ook dat hielp niet...tot ze besefte dat ze er nog niet voor gebeden had. Jezus was toch ook daarvoor aan het kruis gegaan?
Een eenvoudig gebed veranderde alles: de pijn is volkomen verdwenen en niet meer teruggekomen...Dat is toch niet zo erg, een pijnlijke teen? Klopt, maar hij kan wel veel aandacht vragen...en dat doet hij nu niet meer.
Dank U Vader!

GIJ ZIJT HET ZOUT DER AARDE Mt.5:13

De verkiezingen voorbij

Het lijkt mooi om te zien hoe de maatschappij verandert. Vroeger werd er voor en na de verkiezingen haar en pluim gevochten en was zelfs schuttingtaal nooit ver weg. Nu is het anders, nu is men “politiek correct”. We komen braaf op voor mooie dingen: de plek van de vrouw, betaalbaar wonen, een betere luchtkwaliteit, geen discriminatie, een goede economie… De partijprogramma’s lijken soms wel recht uit Plopsaland te komen.

En toch…als je alles eens nader bekijkt, loopt het allemaal niet zo goed. Partijen zetten zich niet enkel in voor “goede dingen” maar maken zich meer dan ooit schuldig aan polarisatie en zetten hele bevolkingsgroepen tegen elkaar op:
- voor de armen zijn is tegen de rijken zijn
- vrouwvriendelijk dus man-onvriendelijk
- voor “anders gepigmenteerden” dus tegen de racistische blanken.

Het is zo ver gekomen dat de “verdraagzamen” de in hun ogen “onverdraagzamen” niet meer kunnen verdragen. Het is pijnlijk om te zien hoe in alle partijen haat wordt aangewakkerd zolang het maar “politiek correct” blijft.

Het is natuurlijk makkelijk om vanop de zijlijn commentaar te geven zonder een oplossing te bieden. Volgens velen is er ook geen oplossing maar die is er duidelijk wél. Een maatschappij waar men God buiten het beleid houdt, is gedoemd om te vergaan. Dat zien we overal om ons heen. Omdat de beleidsmensen nu al zolang zonder God de zaken proberen te runnen, betekent dit niet dat ze God er per se altijd buiten willen houden. Ze weten vaak helemaal niet meer wie Hij is en wat Hij kan en wil doen. De verantwoordelijkheid ligt meer bij de christenen die zich op één of andere manier niet engageren om Jezus en het christendom terug in het beleid te brengen.

Jezus is daar erg duidelijk over tegen zijn volgelingen: “jullie zijn het zout der aarde”. De opdracht is dus ook duidelijk: begin smaak te geven waar je bent en ga door de open deuren die God je geeft om in elk aspect en op elk niveau van de maatschappij smaak te geven. Als we daar samen voor gaan, kan het niet mislukken!

Veel zegen! 

Hugo

DMC Firewall is developed by Dean Marshall Consultancy Ltd