Genezen van kanker

Preek v/d week

Nieuwsbrief

Agenda

Webwinkel

Recent

Verlost van jarenlange nek- en hoofdpijn

We laten Lutgart zelf aan het woord:

“Ik heb jarenlang heel veel last gehad van verschillende soorten hoofpijn: migraine, nekpijn die ook erge hoofdpijn als gevolg heeft en chronische sinusitis.
De eerste migraine aanval begon zo'n 35 jaar geleden vlak na de geboorte van mijn dochter. Vanaf dan kwamen die aanvallen heel frequent: meestal 1x/week, een aanval duurde gewoonlijk 3 dagen om dan soms de volgende dag alweer opnieuw te beginnen.

Lees meer...

God geeft nieuwe vriendinnen

We laten Jiska zelf vertellen: “Er werd me gevraagd of ik iets over een zegening van 2018 zou kunnen delen. In eerste instantie wist ik niet goed wat ik kon vertellen. Na een poosje moest ik denken aan de fijne vriendinnen die ik er afgelopen jaar bij heb gekregen. Zo ervaar ik dat: “gekregen”.

Lees meer...

Het nieuwe jaar is er, wees voorzichtig!

Vooral de vaste lezers van het woordje zullen verbaasd zijn over deze titel. Meestal wordt er heel wat anders geadviseerd in het eerste nummer van het jaar. Voorzichtig zijn…waarvoor dan? Er zijn de laatste tijd heel veel dingen die mensen angst inboezemen… Ik wil je alleen maar waarschuwen om voorzichtig te zijn met goede voornemens. 
Als lezer ben je waarschijnlijk opgelucht dat mijn oproep daarom draait omdat je je al jaren geen goede voornemens meer maakt. Maar dat is nu mogelijk net het probleem.

In de dikke van Dale staat bij “voornemen” o.a. “zich tot doel stellen en het plan opvatten tot”. Het is verbazend te zien welke doelen gesteld worden door mensen die zeggen geen voornemens te hebben. Ik heb me hier in het verleden ook al schuldig aan gemaakt.

Je hoort hoe langer hoe meer uitspraken zoals
- dit is mogelijk wel het laatste nieuwjaar dat we vieren
- het vorige jaar was niet geweldig maar het nieuwe wordt er vast niet beter op 
- als ik volgend jaar mijn rekeningen nog maar kan betalen 
- een goeie gezondheid,  ja maar we worden er niet jonger op 
- als ik volgend jaar m’n job maar niet verlies…

en nog veel meer dingen worden gedacht en gezegd die eigenlijk een “doel stellen” of een voornemen zijn. 
Het zou fijn zijn dat geen voornemens maken écht bestond maar het besluit om geen goede voornemens te maken is ook een voornemen. Je kan dus maar beter goede voornemens maken die overeenstemmen met Gods Woord en daar dan ook naar leven. Dan pas zal 2019 een prachtig jaar worden, een jaar zoals je nog nooit eerder hebt gehad. 

Een gelukkig, gezond en voorspoedig 2019, dicht bij je hemelse Vader en veel zegen met je goede voornemens!

 

Hugo

DMC Firewall is a Joomla Security extension!