Genezen van kanker

Preek v/d week

Nieuwsbrief

Agenda

Webwinkel

Recent

Wereldwijd eindigt 1 op 4 zwangerschappen in abortus

Volgend artikel namen we met toestemming (gedeeltelijk) over uit de nieuwsbrief van “gemeente en gehandicapten” tweede kwartaal 2019

WERELDWIJD EINDIGT 1 OP 4 ZWANGERSCHAPPEN IN ABORTUS

(Bron: de Standaard 2016)
Concreet betekent dit dat 56 miljoen vrouwen per jaar kiezen om hun zwangerschap af te breken.

Lees meer...

Fantoompijn verdwijnt na gebed op medewerkersavond


Ludo, onze huiskok, verloor op maandagavond 21 maart 2016 door een ongeluk aan zijn linker hand een stuk van z’n duim en z’n pink en de hele wijsvinger, middelvinger en ringvinger...en dat minder dan een week voor ons paasfeest met diner waar hij de leiding had in de keuken.
Hij werd in allerijl overgebracht naar Gasthuisberg waar professor Nijs de hele nacht opereerde en de middelvinger op de plaats van de wijsvinger hechtte.

Lees meer...

HET BROOD IS OP

Na de tweede wonderbare broodvermenigvuldiging vertrokken Jezus en Zijn discipelen met de boot. (Marcus 8:14 e.v.)
Heel snel werd het de discipelen duidelijk dat ze - op één brood na - vergeten waren brood mee te nemen. Dit werd het hoofdthema in hun gedachten en gesprekken. Toen Jezus hen probeerde te onderwijzen, hoorden ze dan ook al wat Hij zei vanuit het thema: “we hebben te weinig brood”. Het was zo erg dat Jezus hen vroeg waarom ze Hem niet begrepen.

Ze hadden net twee grote wonderen achter de rug waarin Jezus met hun hulp massa’s voedsel had vermenigvuldigd terwijl ze eigenlijk maar een handvol voedsel hadden. Jezus vroeg hen waarom ze zo reageerden.
Wij als hedendaagse discipelen kunnen maar beter niet meewarig naar de 12 kijken. Ze waren net als wij door de wereld getraind om naar moeilijke situaties en mogelijke problemen te kijken en niet naar God die steeds een oplossing biedt. Wij hebben ook dikwijls brood tekort, materiaal tekort, gezondheid tekort en ga zo maar door...maar eigenlijk hebben we helemaal geen tekort. Onze Voorziener is net zoals bij de 12 steeds bij ons. Hij wil boven bidden en denken alles geven wat we nodig hebben. Het is dan ook een geweldige les om niet dezelfde fout te maken maar ervan te leren en eerst het Koninkrijk te zoeken. Dan komt zoals beloofd al het andere vanzelf.
Veel zegen! Hugo

DMC Firewall is developed by Dean Marshall Consultancy Ltd