Genezen van kanker

Preek v/d week

Nieuwsbrief

Agenda

Webwinkel

Recent

Kopen zonder geld? Dat kan!

Ludo en Vera hebben een financieel verbond met God. Ludo deelde onlangs nog een aantal gevolgen daarvan in hun leven, allemaal gebeurd dit jaar.

Ludo wandelt dagelijks met zijn hond en doet tijdens die wandelingen heel wat interessante gesprekken met mensen uit de buurt. Zo was hij begin dit jaar op wandel met de hond samen met zijn buurman die als zelfstandige kachels plaatst. Ludo vertelde hem dat hun kachel aan vervanging toe was omdat die al wat scheuren vertoonde. Z’n buurman zei tegen hem dat hij vier kachels had staan van mensen die een nieuwe kachel hadden aangeschaft die hij geplaatst had. De oude nog bruikbare kachels nam hij dan mee naar huis.

Lees meer...

Pijnlijke teen moet luisteren naar het woord van God

Ann had al lang regelmatig een erg pijnlijke teen omdat de nagel in het nagelbed duwde. Ze werd er soms ’s nachts van wakker en niets kon de pijn stillen. Ze probeerde van alles zelf te doen met de nagel maar ook dat hielp niet...tot ze besefte dat ze er nog niet voor gebeden had. Jezus was toch ook daarvoor aan het kruis gegaan?
Een eenvoudig gebed veranderde alles: de pijn is volkomen verdwenen en niet meer teruggekomen...Dat is toch niet zo erg, een pijnlijke teen? Klopt, maar hij kan wel veel aandacht vragen...en dat doet hij nu niet meer.
Dank U Vader!

Abraham had geen krant.

Hij had ook geen TV, geen e-mail, geen facebook of WhatsApp, geen likes, geen duidingsprogramma’s. Ik weet niet hoeveel mensen zonder deze spullen zouden kunnen, maar toch lijken ze de mens niet gelukkiger te maken of dichter bij God te brengen. Die twee komen immers op hetzelfde neer.

Op een bepaald moment zei God tegen Abraham dat hij zijn zoon Isaak moest offeren. Toen kwam er een geweldige dynamiek tot stand.
Ten eerste verstond Abraham Gods stem, waarschijnlijk omdat hij niet al die andere stemmetjes had die wij hebben. Ten tweede had hij helemaal geen moeite om de instructies te volgen en die waren niet mis: hij moest zijn zoon offeren.
We leren in de Bijbel dat God Abraham een nageslacht beloofd had via zijn zoon Isaak. Hij had dan ook op één of andere manier het volste vertrouwen dat dit in orde zou komen.

Abraham had eigenlijk veel meer dan wij. Zijn ontvanger werd niet verward door stoorzenders en niet afgeleid door al die menselijke “wijsheden”. God sprak. Het was erg duidelijk voor hem. Hij deed wat hem gevraagd werd en dit veranderde de wereld.

Dit stuk geschiedenis kan ook onze bedenkingen veranderen. "Waarom gebeurt er nu zo weinig met God?" Dat zou best te maken kunnen hebben met wat Abraham had en wij niet.
Je kan het deze zomer dan ook gerust als uitdaging inbouwen om al de informatiekanalen waarop je aangesloten bent even te evalueren. Kijk eens hoeveel procent van je tijd gaat naar het bouwen aan een relatie met je hemelse Vader. Dit is geen oproep om al die kanalen uit je leven te bannen maar om eens na te denken over je prioriteiten. Want die prioriteiten bepalen je handelen.


Een gezegende zomer! Hugo

Our website is protected by DMC Firewall!