Genezen van kanker

Preek v/d week

Nieuwsbrief

Agenda

Webwinkel

Recent

Vader zet zijn kinderen helemaal vrij

In januari ging er weer een hele ploeg van onze kerk naar het theaterweekend van Carla Veldhuis in Nederland. Dat is ondertussen een jaarlijkse traditie geworden...

Danny, die meeging vanaf het begin, vertelt ons een deel van haar verhaal:

“In 2015 besloten we met z’n drietjes vanuit België naar het theaterweekend van Carla Veldhuis in Nederland te gaan.Ik was er een beetje zenuwachtig voor en ook wat ongerust dat we bij de oudste aanwezigen zouden horen, ook al was m’ n honger naar meer erg groot. We kwamen toe op vrijdagavond en werden dadelijk bevestigd in ons vermoeden: onze grijze haren vielen op tussen die van vele andere jonge deelnemers. Ik zag een wat ouder koppel en voelde me meteen een beetje beter. Achteraf bleken deze mensen geen gewone deelnemers te zijn, ze hoorden bij het gebedsteam.

Lees meer...

Hij geeft het zijn beminden in de slaap

We kregen van Bartel uit Nederland volgend getuigenis: 

“In november 2019 was ik bij de Vaderhartschool in België. Ik had er erg naar uitgekeken, omdat ik graag meer van Gods liefde wilde ervaren. 

Tijdens de A school werd er veel onderwijs gegeven. Tijdens het onderwijs was het voor mij voldoende om in het leslokaal aanwezig te zijn. Alleen al het verblijven te midden van woorden over Gods liefde gaf mij innerlijke verkwikking. Ik hoefde er niets voor te doen, niet netjes recht te zitten, niet actief te luisteren. Ik hoefde geen aantekeningen te maken. Ik hoefde ook niets te onthouden, alleen maar in de ruimte aanwezig te zijn. 

Lees meer...

“Zie, ik verkondig u grote blijdschap die heel het volk zal ten deel vallen:
U is heden de Heiland geboren, namelijk Christus, de Heere...”Lucas 2:10b-11 

Kerst, alweer kerst...(zucht...) 

Cadeautjes kopen en ontvangen, veel te veel eten en drinken, opgeklopte festiviteiten en wat nog allemaal... 

Sommige mensen zoals ondergetekende zien erg uit naar de kersttijd. Toch is er een grote groep mensen die hier een afkeer van hebben. Heel vaak zijn dit ook christenen. Met Kerst komen ze uit de kast (waarom ze erin gekropen zijn, weet geen mens) en concentreren ze zich meestal niet op het Goede Nieuws maar ergeren ze zich aan alles wat met kerst te maken heeft . 

Het valt wel op dat kerst een zeldzaam christelijk feest is dat iedereen bezig houdt. Ik heb nog nooit gehoord dat een verjaardag van één of andere aanbeden persoon zo gevierd wordt. Nu zet de wereld zich eens in om een christelijk basisfeest onder de aandacht te brengen en veel gelovigen hakken erop los. 

Voor mij mag elke mooie of schreeuwlelijke kerststal mee herinneren aan het feit dat de Redder geboren is. Misschien wordt er wel zoveel heisa rond gemaakt omdat de mensen een diep besef hebben dat redding noodzakelijk is... 

De Redder is geboren en al 2000 jaar genieten daar talloze mensen van. Het is trouwens een Bijbelse opdracht om Gods Woord te overdenken en elke hulp is daarbij welkom. 

Bedankt wereld en een zalig kerstfeest!

Hugo 

Our website is protected by DMC Firewall!