Genezen van kanker

Preek v/d week

Nieuwsbrief

Agenda

Webwinkel

Recent

Vader zet zijn kinderen helemaal vrij

In januari ging er weer een hele ploeg van onze kerk naar het theaterweekend van Carla Veldhuis in Nederland. Dat is ondertussen een jaarlijkse traditie geworden...

Danny, die meeging vanaf het begin, vertelt ons een deel van haar verhaal:

“In 2015 besloten we met z’n drietjes vanuit België naar het theaterweekend van Carla Veldhuis in Nederland te gaan.Ik was er een beetje zenuwachtig voor en ook wat ongerust dat we bij de oudste aanwezigen zouden horen, ook al was m’ n honger naar meer erg groot. We kwamen toe op vrijdagavond en werden dadelijk bevestigd in ons vermoeden: onze grijze haren vielen op tussen die van vele andere jonge deelnemers. Ik zag een wat ouder koppel en voelde me meteen een beetje beter. Achteraf bleken deze mensen geen gewone deelnemers te zijn, ze hoorden bij het gebedsteam.

Lees meer...

Hij geeft het zijn beminden in de slaap

We kregen van Bartel uit Nederland volgend getuigenis: 

“In november 2019 was ik bij de Vaderhartschool in België. Ik had er erg naar uitgekeken, omdat ik graag meer van Gods liefde wilde ervaren. 

Tijdens de A school werd er veel onderwijs gegeven. Tijdens het onderwijs was het voor mij voldoende om in het leslokaal aanwezig te zijn. Alleen al het verblijven te midden van woorden over Gods liefde gaf mij innerlijke verkwikking. Ik hoefde er niets voor te doen, niet netjes recht te zitten, niet actief te luisteren. Ik hoefde geen aantekeningen te maken. Ik hoefde ook niets te onthouden, alleen maar in de ruimte aanwezig te zijn. 

Lees meer...

De ultieme vraag die zelfs de strafste wetenschappers vermijden. 

Het is een vraag waar eigenlijk iedereen mee zou moeten en kunnen geconfronteerd worden. Ik geloof dat tot hiertoe niemand deze vraag zomaar voor de vuist weg zou kunnen beantwoorden. Maar er is goed nieuws, want de vraag kennen is voldoende om alle schatten die God voor jou klaar liggen heeft te bereiken. Het is natuurlijk een Bijbelse vraag en ze is levensveranderend. Ik vermoed dat u ondertussen nieuwsgierig geworden bent; 

U vindt de vraag in Job 38:4. De vraag die God daar stelt is: “waar waart gij toen Ik de aarde grondvestte?”. Volgens onderzoeken is 80 % van de wereldbevolking actief met geloof bezig en probeert 20 % zichzelf en anderen ervan te overtuigen dat er geen God is. Dat laatste blijkt in het Westen goed aan te slaan. Daar wordt gepromoot dat je alleen moet geloven wat je kan begrijpen. En als je iets echt niet kan begrijpen dan maak je er maar een theorie rond, zodanig dat je min of meer een plausibele uitleg hebt... 

Vroeger was ik nogal veel met evolutie bezig omdat dit thema belangrijk was in mijn opleiding. Toen ik mijn leven aan Jezus gaf en meteen geconfronteerd werd met de eerste hoofdstukken in de Bijbel die over schepping spraken, was ik sowieso uitgedaagd. Als die eerste hoofdstukken niet zouden kloppen, waarom zou ik dan de rest ernstig nemen? 

Er zijn nog steeds heel wat gelovige mensen die er voor kiezen om selectief te geloven. Volgens hen kan God het ene wel en het andere niet. Dit berooft vele mensen van zegen omdat hun geloof gebaseerd is op wat ze kunnen zien. 

Gods vraag is zo eenvoudig en verfrissend en ook zo “to the point” als het maar kan. “Waar waart gij toen Ik de aarde gemaakt heb?” Niemand kan zeggen dat hij erbij was. Dus als we er een studie over maken, moeten we ons baseren op wat we aannemen of met andere woorden geloven.
De evolutionisten geloven dan ook dat alles toeval is, inclusief onze aanwezigheid. Daar er veel minder missing links zijn in het scheppingsverhaal dan in de evolutietheorie, is het voor mij ook makkelijker om te geloven. 

Als alles toevallig ontstaan en zinloos zou zijn, dan zou die trend zich blijven voortzetten. Toch zijn enorm veel mensen bezig met zinvragen en hulpverlening. God doet nog steeds wonderen, God verandert nog steeds situaties en mensenlevens. God geneest. Stil worden bij de vraag “waar waart gij?” zou veel effectiever zijn dan overal een antwoord op proberen te vinden. 

Eén ding is zeker : God onze liefdevolle Vader was er toen en Hij is er nog steeds. Aan jou om in Hem te geloven en Hem Zijn wonderwerken in jouw leven te laten doen. Veel zegen ermee! 

Hugo 

Our website is protected by DMC Firewall!