Volgend artikel namen we met toestemming (gedeeltelijk) over uit de nieuwsbrief van “gemeente en gehandicapten” tweede kwartaal 2019

WERELDWIJD EINDIGT 1 OP 4 ZWANGERSCHAPPEN IN ABORTUS

(Bron: de Standaard 2016)
Concreet betekent dit dat 56 miljoen vrouwen per jaar kiezen om hun zwangerschap af te breken.

In ons land zijn de cijfers van het aantal abortussen sinds 2011 niet meer bijgehouden. In dat jaar werden er maar liefst 19578 abortussen uitgevoerd. Een onderzoek binnen Vlaanderen wees uit dat ook bij ons 1 op 4 zwangerschappen ongepland zijn (“het sexpert-onderzoek” bron:sensoa.be).
Het “recht op abortus” wordt voornamelijk ondersteund door volgende argumenten: verkrachting, kind met een handicap, moeder in levensgevaar, medisch gevaarlijke abortussen omdat de moeder geen uitweg ziet...
In 2011 gaven Belgische vrouwen volgende redenen aan om abortus te plegen:
- 18% gaf aan momenteel geen kinderwens te hebben - 11% gaf aan dat hun gezin compleet was
- 11% voelde zich te jong
- 8% gaf financiële redenen aan
Een wereld zonder Down?

De abortuscijfers bij zwangerschappen waarbij een Downsyndroom geconstateerd is (bron: Focus on the family 2018) zijn de volgende:
- U.S.A: 85%
- U.K.: 90%
- Denemarken: 98%
- Ijsland: 100%

De gemiddelde levensverwachting voor mensen met een Downsyndroom is gestegen tot 60 jaar. De meesten kunnen mits hulp perfect functioneren in de maatschappij, een schoolopleiding volgen, werken...Toch kiezen mensen steeds vaker om deze baby’s te aborteren. Dit geldt niet alleen voor mensen met een Downsyndroom maar ook voor allerlei andere soorten handicappen.
Abortus als goedkoop voorbehoedsmiddel?
Een abortus in een erkend abortuscentrum kost je 3,6 euro als je aangesloten bent bij een ziekenfonds. De overige 520 euro wordt bijgepast door het ziekenfonds. Als abortus zo goedkoop wordt aangereikt als oplossing voor een ongewenste zwangerschap, lijken ethische en morele kwesties ver weg.
En wat met het verdriet en de last op langere termijn die gepaard gaan met een abortus? Hier worden heel veel moeders niet op voorbereid! God zij dank is er door het offer van Jezus aan het kruis vergeving en herstel voor hen mogelijk.
Laat ons bidden dat ons land opnieuw godvrezend wordt en er weer voor kiest om elke vorm van ongeboren leven te beschermen met alle mogelijke middelen!

DMC Firewall is developed by Dean Marshall Consultancy Ltd