Een tijdje geleden was Hannah op een jeugdbijeenkomst van Gods Ambassade. Er was een gastspreker uit Nederland en de tijd samen was enorm gezegend. Zaterdagavond werd besproken dat je hart soms belemmerd wordt om zich volledig op God te richten. Deze belemmeringen kunnen vele oorzaken hebben. Een van de vernoemde oorzaken waren gevoelens die je tegen bepaalde personen hebt doordat ze je diep gekwetst hebben. Soms gaat dit zo diep dat je het geheel probeert te verdringen.

Op het einde van de avond werden de mensen die zich aangesproken voelden, uitgenodigd om voor zich te laten bidden en zo tot een oplossing van dat probleem te komen.

Hannah voelde zich niet direct aangesproken. Ze vroeg toch aan God of er in haar leven zo iemand was en werd dadelijk bepaald bij de vriend van haar zus. Die had haar tijdens de zomervakantie enorm gekwetst. Hannah zou die vakantie samen met haar twee zussen zonder ouders op reis gaan. Die vriend was helemaal niet blij met dat project. Hij dacht dat de zussen enkel van plan waren jongens te versieren, te drinken en uit te gaan tot in de vroege uurtjes. Hannah had het hem enorm kwalijk genomen dat hij zo over haar dacht. Hij had hiervoor al zijn excuses aangeboden maar Hannah had die eigenlijk nooit geaccepteerd. Telkens Hannah de vriend van haar zus ontmoette, hing er spanning in de lucht. Een gesprek tussen hen beide was dan ook uitgesloten. Telkens kwam die pijnlijke herinnering boven. Dit bevorderde uiteraard ook de relatie tussen de twee zussen helemaal niet.

Toen Hannah zich die avond hiervan bewust werd, gaf ze haar zus een knuffel en vertelde waar ze bij bepaald werd. Haar zus vroeg wat ze nu van plan was te doen. Hannah zei dat ze bereid was die vriend te vergeven. Het was voor hen beiden een erg emotioneel moment. Hannah liet voor zich bidden en voelde zich erg opgelucht. Enkele weken later kwam die vriend op bezoek. Hannah vertelde hem het hele voorval en ze sloten vrede. Op dat moment viel er een hele last van haar schouders af. Ze ervoer dit als een enorme bevrijding. Als ze hem nu ontmoet, is het contact ongedwongen en de spanning verdwenen. Hannah vindt dit echt wonderlijk…

Our website is protected by DMC Firewall!