Vorig jaar gingen de ouders van Carine uit elkaar nadat ze jaren naast elkaar geleefd hadden. Zoals voor velen was voor hen ook het leven niet makkelijk geweest. Al die omstandigheden hadden hun relatie langzaam maar zeker stuk gemaakt. Na de zoveelste conflictsituatie nam haar vader het besluit apart te gaan wonen. Dit gebeurde niet meteen maar toen op een bepaald moment de druppel kwam die de emmer deed overlopen, ging haar moeder thuis weg en kwam ze totaal onverwacht bij Patrick en Carine wonen.

Ze verbleef er twee maanden. Haar ouders namen de zaken zeer ernstig. Er werden advocaten aangesteld en er ontstond een heel pijnlijke situatie. Allerlei verwijten werden continu heen en weer geslingerd. Dat alles was uiteraard ook erg voelbaar bij Carine en Patrick thuis. Zij hadden jaren geleden Jezus leren kennen en hun leven was daardoor drastisch veranderd.

Carine en Patrick hadden al een hele tijd de gewoonte ’s avonds samen te bidden. Zo baden ze ook al een hele tijd samen voor de relatie van Carines ouders. Desondanks bleek de situatie helemaal niet te verbeteren, integendeel. Gelukkig hadden Carine en Patrick al geleerd niet op te geven wanneer de resultaten niet zo dadelijk zichtbaar zijn. Josée, die Patrick en Carine met het evangelie in contact gebracht had, bad ook mee voor de ouders van Carine en moedigde hen aan niet te verslappen in gebed. De moeder van Carine kreeg tijdelijk een O.C.M.W. huisje toegewezen. Nadat Carines vader zou verhuizen naar een huis dat zij verhuurden, zou Carines moeder terug naar hun oorspronkelijke woning gaan.

Ze betrok deze woning nadat er flink in gewerkt was om ze op te frissen en Carines vader ging in hun huurhuis wonen. Om de twee weken poetste Carine bij haar vader en merkte ze hoeveel verdriet er in hem zat. Het besef van verloren jaren maakte hem erg zwaarmoedig. Carine kreeg zo de kans haar vader te troosten, te knuffelen en te bemoedigen, maar ook te corrigeren. Dit alles deed ze vanuit haar relatie met Jezus.

Intussen werd er door heel wat mensen gewoon verder gebeden voor een keer in hun situatie. De vruchten van dit gebed zijn hoe langer hoe duidelijker. Carine en haar vader brachten een bezoek aan haar moeder en dat verliep erg gezegend. Haar vader en moeder kwamen beiden naar een communiefeest in de familie en ze gingen bewust naast elkaar zitten. Een tijdje geleden kreeg Carines moeder een bloempot van haar vader. De mevrouw in de winkel vroeg of er een kaartje aan moest. Haar vader vond dit niet nodig en zei dat hij de pot zelf zou gaan afgeven. Dit deed hij ook, met een kus erbij. Hij ging ondertussen ook al een keer naar de koers kijken in hun gemeenschappelijke huis. En Carine en Patrick bidden verder en verwachten nog veel meer…

DMC Firewall is a Joomla Security extension!