Ans Timman, één van de Obed-teamleden van Martie Haaijer, momenteel 77 jaar jong, stuurt ons nog geregeld gebedsverzoeken en nieuws uit Nederland. Onlangs kregen we van haar een mailtje binnen dat we – met haar toestemming – heel graag met jullie delen.

“Volgens mij heb ik wel eens verteld over mijn buurjongen die verbrand is en nu ook verlamd en niets meer kan. Ik dacht ook dat ik er gebed voor had gevraagd, maar dat weet ik niet meer zeker.


Voor zijn moeder, Hedwich, had ik al een paar keer mogen bidden. Ze zijn (nog) ongelovig, en dat gebed had mooi resultaat, ze was daarna rustiger!

Nu kwam ze op een middag bij mij aan de deur, gaf mij een roos en had een vraagje. Ik nodigde haar uit om binnen te komen.

Ze had niet veel tijd, maar ze zei: ''de laatste keer dat je met Chris jr. hebt gebeden, zei je dat het fijn zou zijn als wij (z’n ouders) zelf ook tot God gaan bidden, dat Hij ook in ons leven wil komen en het  vernieuwen.” Vervolgens zei ze: ''maar ik weet niet hoe ik bidden moet''.

Ik sprak weer over het kruis, hoe lief God ons had en het beste met ons voor heeft. Ik vroeg haar: “ Zou Jezus dan ook in jouw hart mogen komen?''. Daar zei ze meteen JA op! Dat wilde ze!
Ik zei: ''Als je dit oprecht meent en wil en gelooft dat Jezus ook voor jouw zonden stierf, kunnen we er NU voor bidden”. En dat deden we samen. Feest in de hemel!!
 
Ik heb haar nog niet gesproken hierna, de H. Geest is bezig en blijft er aan werken en ik blijf bidden en danken!!!
 
Guus (de man van Ans, die al bij de Vader is) en ik hadden, toen we nog in Hoorn woonden, gebeden nadat we het evangelie hadden verteld: ''Heer, laat de mensen ZELF aan onze deur komen en vragen stellen”. En dat is daar twee keer gebeurd: een buurvrouw die al gelovig was, kwam ons vragen hoe ze de H. Geest kon ontvangen. Een andere buurvrouw kwam vol angst naar ons toe, ze was eerst naar andere mensen geweest. Die hadden gezegd: ''dan moet je naar Guus en Ans gaan”. Wij mochten haar naar de Heer leiden en bevrijden. Ze had aan occulte dingen gedaan. We woonden in een rijtje van 7 huizen, in elk huis is er iemand tot geloof gekomen en huizen werden gereinigd, spullen in onze tuin verbrand, machtige dingen maakten we mee voor de GLORIE VAN GOD!!!
En nu gebeurde dat dus weer: ze kwam aan de deur om te vragen HOE ze kon bidden … is dat niet prachtig?

Als er maar een 'klein kiertje' openheid is, vertel ik over Gods liefde, ook in de buurt waar ik nu woon. Het zijn vaak de kleine dingen die opvallen, zoals vuilnisbakken die geleegd zijn terug zetten.
Een oude buurman (85) die NIETS met God en geloof te maken wilde hebben, sprak mij een keer aan: ''Waarom doet u dat, die bakken terug zetten?''
Ik antwoordde: ''Ach ik heb alle tijd, ik moet in beweging blijven en vind het gewoon leuk om te doen''.
Toen zei hij: '' Maar u brengt het geloof wel in praktijk, u bent een voorbeeld in deze buurt!''. Zo’n kleine gebeurtenis die opviel!
En zo kreeg ik een heel positief gesprek met deze buurman, en vertelde hem nogmaals over Gods liefde voor hem waar hij nu milder op reageerde! Hij is pas overleden, dan ben ik zo blij dat ik dit nog verteld heb.
Ik weet dat alles genade van God is, we moeten gewoon de talenten gebruiken die we gekregen hebben. En het is ook een opdracht!”

DMC Firewall is developed by Dean Marshall Consultancy Ltd