Een Israëlisch-Amerikaanse studie heeft uitgewezen dat regelmatig bidden het risico op het ontwikkelen van de ziekte van Alzheimer met de helft kan verminderen.

De studie, die werd gefinancierd door het National Institute of Health in Washington, DC, toonde aan dat vrouwen, die een significant hoger risico op verschillende vormen van dementie hebben, dit risico door gebeden kunnen verkleinen.

Yakir Neumann, hoofd van de neuro-psychiatrische afdeling van het Herzog ziekenhuis in Jeruzalem, verklaarde dat bij mensen die op een hoger spiritueel niveau leven, een tragere progressie van de ziekte van Alzheimer aantoonbaar was.

De Israëlische organisatie Melabev heeft tien centra voor ongeveer 600 Alzheimer patiënten, voor wie het gebed een dagelijkse routine is.
“Als het gebed gezamenlijk plaatsvindt in een centrum of een religieuze instelling, gebeurt dit gemeenschappelijk, en heeft het ook een sociaal aspect”, aldus Susan Sachs van Melabev. “Het geeft hoop en een nieuw perspectief en helpt veel van deze mensen hun waardigheid te behouden”.

Our website is protected by DMC Firewall!