HOE BELANGRIJK HET IS NAAR VADERS STEM TE LEREN LUISTEREN EN HEM TE GEHOORZAMEN!
Donderdag 15 maart zou Theo een flinke fietstocht van een 60-tal kilometers ondernemen. Theo doet dat, ook al is hij bijna 80 jaar, wel vaker.

Donderdagochtend, toen hij nog in bed lag, was hij aan het bidden. Plots zag hij heel duidelijk een beeld voor zich van zijn witte fiets. Theo wist meteen dat God hem duidelijk wou maken dat hij z’n witte fiets moest nemen die dag, wat hij normaal niet zou doen. In z’n witte fiets zitten z’n voeten vaster in de pedalen, wat maakt dat hij moeilijker los geraakt  als hij ergens moet stoppen. Bij z’n andere fiets gaat dat veel makkelijker, die is dus in principe veel veiliger en bovendien rijdt die ook veel makkelijker. Toch besloot Theo meteen dat hij zou doen wat de Vader hem zei, ook al begreep hij helemaal niet waarom.

Hij vertrok die namiddag dus met zijn witte fiets. Theo heeft een horloge waarop ook z’n polsslag gemeten wordt. Als hij op de fiets zit, draag hij in dit seizoen lange mouwen en handschoenen. Dit maakt dat hij z’n horloge niet vlot kan zien. Op z’n witte fiets staat er een kastje waar hij z’n horloge in kan vastmaken op z’n stuur zodat hij z’n polsslag heel makkelijk kan volgen.
Theo vertrok thuis met een hartslag van 60 à 70. Dat is voor hem al aan de hoge kant, maar als het koud is, gebeurt het wel vaker dat hij rond deze waarde hangt. Hij reed al snel 23 km per uur, z’n polsslag steeg tot 80. Net voor de Nete zag hij plots dat z’n pols gestegen was tot 184. Theo had dit helemaal niet gevoeld! Hij stopte en rustte wat uit. Na een paar minuten daalde z’n polsslag terug tot 86.

Theo reed weer een eindje verder maar op een lagere versnelling en dat ging goed. Toen hij z’n versnelling iets optrok,  zag hij dat z’n polsslag weer steeg tot 180. Ook deze keer voelde hij niets en werd z’n pols  terug normaal na een tijdje rust. Toen dit scenario zich nog een paar keer herhaalde, besloot Theo terug naar huis te rijden.
Waarom moest hij nu met de witte fiets vertrekken? Heel eenvoudig, bij deze fiets zag hij z’n polshorloge continu voor zich en kon hij zien dat z’n pols hoog opliep. Hij voelde er niks van, maar zag het wel en stopte met de inspanning. Met z’n andere fiets, zou hij z’n polshorloge niet gezien hebben en dus niet gestopt zijn met fietsen…wie weet wat er dan zou gebeurd zijn…
Dank U Vader voor Uw bescherming!

DMC Firewall is developed by Dean Marshall Consultancy Ltd