Jan was in mei 2016 in onderlinge overeenkomst met zijn baas zijn werk kwijt geraakt. Hij kon zijn job in de bouwsector niet meer aan wegens zware rugproblemen. In juli 2017 was de hernia zo erg geworden dat er in zijn rechterbeen bepaalde zenuwen niet meer goed functioneerden. Jan werd dan ook met spoed geopereerd aan zijn rug. De revalidatie verliep vrij vlot.

In het najaar van 2017 kwamen Jan en Ann naar een dienst in onze kerk. Jan Sjoerd Pasterkamp sprak die ochtend over de geestelijke autoriteit van een man.

Hij legde er onder meer nadruk op dat het voor een man belangrijk is te werken en zijn gezin te onderhouden. Jan was op dat moment erg ontmoedigd omdat hij al zoveel sollicitaties gedaan had en er niets uit de bus gekomen was. Het woord dat Jan Sjoerd bracht, sprak Jan heel diep aan. Hij verlangde meer dan ooit naar een goede job! Op het einde van de dienst bad Jan Sjoerd ook nog voor de mannen.

De week na die dienst kreeg Jan een telefoon van een interimkantoor. Hij mocht op gesprek komen en dat verliep goed. Het bleek te gaan om een mogelijke plaats in een bedrijf waar Jan al eerder gesolliciteerd had maar zonder resultaat. Na overleg tussen het interimkantoor en het desbetreffende bedrijf, mocht Jan gedurende 6 maanden een opleidingstraject volgen in dat bedrijf in samenwerking met de VDAB. Op 4 april van dit jaar liep dat contract af en heeft Jan meteen een vast contract gekregen. Hij werkt nu nog geen vijf minuten van thuis en is heel tevreden met zijn job!

 

DMC Firewall is developed by Dean Marshall Consultancy Ltd