We laten Dora zelf het verhaal doen:

“Ik wil je nog even vertellen van nog een bijzondere zegen kortgeleden, zegen die rechtstreeks met de zaaidoos verband houdt. Ik merkte op zondag (toen de Vaderhartschool van start zou gaan) bij aanvang van de dienst op dat ik, buiten wat kleingeld, nog slechts 1 briefje van 20 euro op zak had.

Na de dienst had ik om half twee afgesproken om in Korbeek-Lo te gaan wandelen op de jaarlijkse wandeldag van de vereniging die ijvert voor meer beweging van vrouwen die borstkanker hebben gehad. Ik moest tussendoor mijn dochter nog afzetten bij een vriendin, dus ik had totaal geen tijd meer om nog ergens een bancontact te zoeken om geld af te halen. Daardoor zat ik al snel met een dubbel gevoel in de dienst omdat ik enerzijds gewoon ben iets in de zaaidoos te steken, maar anderzijds wist dat dit zou betekenen dat ik na de wandeling zonder geld zou zitten.

Het is de gewoonte om aan het einde van de wandeling met de vriendinnen nog samen pannenkoeken te eten en iets te drinken voor de gezelligheid maar ook om op die manier onze vereniging te steunen.

De laatste optie leek dus de aantrekkelijkste, maar eens de dienst begonnen was voelde ik al snel dat ik God tekort zou doen en de pannenkoek later op de dag op die manier nooit zou smaken.

Er werd gesproken in de dienst over de zekerheid om diep in ons hart in alles te mogen vertrouwen op God en zo stak ik mijn geldbriefje dan toch maar in de zaaidoos. Bij aankomst op de wandeling waren de vriendinnen net vertrokken, ik had ge-sms’t dat ze niet op mij moesten wachten en dat ik ze wel zou inhalen. Ik genoot van het prachtige wandelweer en de omgeving toen ik plots, nog geen kilometer verder, voor mij op de weg zo maar een briefje van 20 euro op de grond zag liggen. Geen huizen of mensen in de buurt, het briefje lag er zomaar voor het oprapen. Is dat niet wonderlijk? De pannenkoeken na de wandeling smaakten eens zo lekker, en ik had nog geld over om ook de vereniging nog een extra steuntje te geven. God draagt zorg voor ons, in alles. Dank U Vader!”

DMC Firewall is developed by Dean Marshall Consultancy Ltd