We kregen van Bartel uit Nederland volgend getuigenis: 

“In november 2019 was ik bij de Vaderhartschool in België. Ik had er erg naar uitgekeken, omdat ik graag meer van Gods liefde wilde ervaren. 

Tijdens de A school werd er veel onderwijs gegeven. Tijdens het onderwijs was het voor mij voldoende om in het leslokaal aanwezig te zijn. Alleen al het verblijven te midden van woorden over Gods liefde gaf mij innerlijke verkwikking. Ik hoefde er niets voor te doen, niet netjes recht te zitten, niet actief te luisteren. Ik hoefde geen aantekeningen te maken. Ik hoefde ook niets te onthouden, alleen maar in de ruimte aanwezig te zijn. 

Hoe ik dat beleefd heb? 

Ik had de eerste avond een campingmatje met slaapzak in de zaal gelegd. Tijdens de spreekbeurten heb ik mijn oordoppen ingedaan en heb zo liggen luisteren op het matje. Ik heb namelijk gauw last van overprikkeling en ben snel moe. Daarom werkt het voor mij heel goed om te gaan liggen. Dan ben ik erg ontvankelijk voor wat God doet. Halverwege diverse preken viel ik in slaap en dan werd ik daarna zo verkwikt wakker! Ik bedoel verkwikt van binnen, in mijn hart. 

Onlangs las ik in de Bijbel volgende tekst in Hooglied 5:2: "Ik sliep, maar mijn hart was wakker". 

Dat is precies wat met mij gebeurde op de Vaderhartschool. Ik vind het zo'n mooi vers omdat het juist dat beschrijft wat ik heb ervaren. Tijdens de school mocht ik lekker liggen, slapen op een matje, en zo kon ik Gods liefde heel goed ontvangen. Mijn hart was wakker, het stond wijd open. 

Daarna zag ik nog meer verzen in de Bijbel op een heel andere manier. 

Als ik bijvoorbeeld lees in Marcus 4:38 dat Jezus in de boot lag te slapen tijdens de storm, dan denk ik nu: "Aha, was Hij misschien op dat moment de liefde van de Vader aan het ontvangen?". 

En wat te denken van Petrus, die lag te slapen tussen de soldaten (Hand. 12:6)? Wellicht was Vader juist Zijn liefde in Petrus’ hart aan het gieten toen de engel kwam om hem te bevrijden; 

En Genesis 2:21? God brengt een diepe slaap over Adam en geeft hem dan zo'n liefdevol geschenk :) 

Dit alles wordt ook bevestigd door Psalm 127:2: “Hij geeft het immers zijn beminden in de slaap.” 

Ik heb gemerkt dat dit echt bij mij past, om te rusten in zijn Liefde. 

Bedankt voor alles!” 

Our website is protected by DMC Firewall!