Antonio vertelde ons een tijdje geleden volgend getuigenis: 

“Ik begeleid sinds enkele jaren een jongeman van 24 jaar met een autismespectrumstoornis. Zijn naam is Maarten. Hij krijgt meestal niet verwerkt wat er om hem heen en in hem gebeurt. Dit leidt dikwijls tot frustratie en veel agressie. Zo was er een moment bij Maarten dat hij met veel verwarring en frustratie zat. Ik besloot op die dag om met hem in het bos te gaan wandelen.

Tijdens deze wandeling was Maarten nog steeds boos en verward. Hij sprak de gekste dingen over zichzelf uit. Ik vertelde hem dat Jezus van hem hield en dat Hij alleen hem kon helpen om zijn chaos en verwarring weg te nemen. Ik vroeg hem of ik voor hem mocht bidden, maar Maarten reageerde heel negatief. Hij zei in zijn frustratie dat hij niets van Jezus wilde weten en dat hij niet geloofde dat Hij hem zou helpen. 

Ik antwoordde Maarten dat Jezus in mijn eigen leven een wonder had gedaan. Daar was veel pijn, verdriet en verwarring en Hij had dat allemaal genezen met Zijn genezende liefde en vrede. Opnieuw zei ik tegen Maarten dat Jezus heel veel van hem hield en vroeg ik of ik voor hem mocht bidden. Maarten weigerde ook dit aanbod en wou dat ik erover zweeg. 

Ik besloot om dat te doen. Zo wandelden wij verder in het bos. Daar waren op diverse plaatsen houten zitbanken. Het waren er zeker meer dan 10. Op een bepaald moment kwamen we een bank tegen en vroeg Maarten om even te gaan zitten. Dat deden we. Ineens merkte Maarten iets op. Hij riep luid mijn naam en zei: “Kijk wat er op de grond geschreven staat!” 

Ik stond op en zag in het groot op de grond geschreven: Jezus (hartje) jou (pijl)
en vanuit die tekst was er een pijl die helemaal tot aan de bank recht op Maarten wees. 

Daarna zag ik nog meer verzen in de Bijbel op een heel andere manier. 

Toen ik dat zag, riep ik onmiddellijk dat dit een wonder was! Ik zei hem dat Jezus duidelijk wou bevestigen dat mijn getuigenis van Jezus’ liefde en mijn aanbod om te bidden van HEM kwam. 

Maarten was duidelijk overweldigd door deze wonderbaarlijke gebeurtenis. Hij vroeg wie deze tekst geschreven had. Had Jezus dit zelf gedaan? Of had iemand anders dit geschreven? Beide waren mogelijk maar eigenlijk maakte dat niets uit. Het was geen toeval dat ik Maarten mocht vertellen van de liefde van Jezus en dat we net op deze bank terechtkwamen. Dat was echt goddelijke leiding. 

Opnieuw vroeg ik aan Maarten of ik mocht bidden ; natuurlijk zei hij JA. Ik legde hem de handen op, sprak tot alle chaos in zijn leven en bad leven in overvloed over hem uit. Toen wij na ons gebed verder gingen, was Maartens humeur veranderd van boos en gefrustreerd naar in verwondering en rust. Deze ervaring is hij tot vandaag nog steeds niet vergeten. Heeft hij een moeilijk moment, dan herinnert hij zich de woorden die Jezus voor hem schreef in het zand.” 

 

Our website is protected by DMC Firewall!