Afdrukken
Categorie: Andere

François, de man van Els, kwam na enkele weken afwezigheid terug op het werk. Hij merkte onmiddellijk bij zijn collega’s dat er iets mis was.Toen hij plaats nam achter zijn bureau en zijn computer opstartte, kreeg hij niets in beeld. Zijn collega’s vertelden hem dat zijn computer het opgegeven had: de harde schijf was gecrashed.

Er was een technieker gekomen om de zaak op te lossen. Deze wist te vertellen dat alle programma’s en ook alle zelf gemaakte ontwerpen en documenten verdwenen waren. François, die grafisch ontwerper is, mag op z’n werk de computer gebruiken voor persoonlijke projecten en ook al die gegevens waren gewist. Eén van die projecten is het maken van de hoezen voor onze cassettedozen van de gemeente.

Zoals velen van jullie weten had hij prachtige resultaten.

Hij had ook nog een voorraad ontwerpen voor lopende projecten. Daar dit project nog niet zo heel lang loopt, hebben we regelmatig materiaal van hem nodig. Nu zou hij alles opnieuw moeten beginnen. Kort na deze vaststelling kwam er een computerspecialist bij hem binnen. Hij vroeg aan hem advies. Deze man bevestigde dat alle gegevens weg waren. De programma’s konden wel terug geïnstalleerd worden, maar alle eigen gegevens waren verdwenen. Op z’n vraag of er echt niks meer aan te doen was, zei deze man eenvoudig: die gegevens bestaan niet meer. François, die steeds erg veel steun had aan Psalm 50:15, trok zich terug in het toilet en riep op God. Dit doet hij dikwijls in noodsituaties. Hij vroeg Hem dit niet te laten gebeuren en alles te herstellen.

Enkele minuten later zat hij weer achter z’n computer een beetje doelloos op knopjes te drukken. Plots zag hij in een tekenprogramma een naam van één van z’n ontwerpen opduiken. Hij probeerde dit bestand te openen, zonder resultaat. In een ander programma echter lukte het wel! Enkel al z’n gebruikte lettertypes waren veranderd. François was erg blij dat z’n verloren bestanden wonderlijk teruggekomen waren. Hij nam er dan ook vrede mee dat hij alle lettertypes opnieuw moest aanpassen. Toen een collega dit lettertypeprogramma installeerde en François z’n bestanden wou beginnen te corrigeren, merkte hij dat al z’n lettertypes zich automatisch hadden aangepast zodat hij niks meer moest doen! François begon dadelijk te danken…

roep Mij aan ten dage der benauwdheid, Ik zal u redden en gij zult Mij eren. Psalm 50:15

DMC Firewall is a Joomla Security extension!