Afdrukken
Categorie: Andere

Een paar maanden geleden waren Maria en Theo langs de Nete aan het wandelen met een hondje van buren. Op de één of andere manier ging die hond plots lopen en moesten Maria en Theo hem gaan zoeken. Theo ging met de hondenles het bos in en Maria bleef naast de Nete wandelen. Op een bepaald moment kwamen andere mensen die daar ook dikwijls wandelen het hondje naar Maria brengen.

Vermits Maria geen les had, moest ze het hondje vasthouden tot Theo kwam. Plots begon hij te grollen en beet hij flink diep in Maria’s rechter hand. Maria had onmiddellijk veel pijn en bovendien liep er heel wat bloed uit de wonde. Theo was ondertussen ter plekke gekomen en overzag de hele situatie. Hij sprak met Maria af dat hij de auto ging halen en dat zij tot aan de brug zou stappen.

Toen hij vertrokken was, bad Maria dat ze een dokter of verpleegster zou tegenkomen die haar al wat zou kunnen helpen. Terwijl ze dit bad, bedacht ze dat, zelfs als ze zo iemand zou tegenkomen, die dan nog helemaal geen materiaal bij zich zou hebben. Een beetje verder kwam Maria echter totaal onverwacht drie brandweerwagens tegen. Nu moet je weten dat Maria en Theo daar al jaren dagelijks wandelen en ze daar nog nooit een brandweerwagen gezien hadden. De mensen van die ploeg dienden de eerste hulp toe, verbonden haar hand ( ze hadden alle nodige materiaal bij! ), gingen met haar mee tot aan de brug en spoorden haar aan naar de dokter te gaan. Maria deed dit en ondertussen is, mede dank zij gebed, de hand goed genezen. Maria bad om medische hulp en kreeg een hele brandweerbrigade als antwoord! Dit vond ze zelf toch wel heel bijzonder!

DMC Firewall is developed by Dean Marshall Consultancy Ltd