In onze tuin staan nog een aantal uit de kluiten gewassen struiken, die overgroeid zijn door andere struiken. Zodoende is de buitenzijde al erg begroeid met nieuwe blaadjes, maar vanbinnen kunnen de kinderen door de takken kruipen. Jonas noemt het ‘zijn bos’.

Zelfs in deze tijd van het jaar is die al redelijk dicht begroeid. Jonas had met één van mijn tuinhandwerktuigjes gespeeld … en verloren … oorspronkelijk was het donkergroen, maar de verf is voor het grootste deel al weg, en dus zie je het donkergrijze metaal … ideale camouflage-kleuren dus!  Toen ik vroeg of hij wist waar het was, vertelde hij me dat hij het in ‘zijn bos’ omhoog had gegooid. Ik was het eigenlijk al dagen aan het zoeken, en was ook al twee keer in het ‘bos’ zelf gaan kijken. Maar zonder resultaat. Op een bepaalde dag wou ik echt verder werken in de tuin en ik had mijn ‘krabbertje’ nodig … dus opnieuw zoeken. Maar dit keer besloot ik het niet alleen te doen. Voor ik begon te zoeken bad ik en vroeg de Heer mijn ogen te openen zodat ik het krabbertje zou vinden. Nog geen 5 minuten later had ik het gevonden … het hing inderdaad boven in de struiken tussen de blaadjes, goed gecamoufleerd, in het bos!


Enkele dagen later speelde Jonas in de tuin met een ‘gogo’, een klein doorschijnend stukje speelgoed, amper 3 cm groot. Ineens hoor ik hem luid huilen… Hij was zijn gogo kwijt! Hij had het in de struiken gegooid, in zijn bos. Ik herinnerde hem er aan hoe we een paar dagen eerder gebeden hadden en mijn gereedschap hadden teruggevonden en stelde voor opnieuw te bidden. Zodoende bad ik opnieuw dat mijn ogen geopend mochten worden en dat Jonas zijn gogo terug zou hebben. Het was echt wonderlijk, binnen de paar minuten had ik het kleine speelgoedje teruggevonden!   
Een dikke week later speelde Jonas terug met een gogo en opnieuw had hij het in zijn bos gegooid. Ik vroeg of ik samen met hem moest zoeken, maar dat was niet nodig zei hij. Hij ging het alleen doen. Enkele minuten later kwam hij zo fier als een gieter zijn gogo tonen. Hij vertelde dat hij ze samen met Jezus had gevonden! Hij had zelf gebeden! ‘Ja, want dat doet Jezus, hé mama, als hij in je hartje woont!’ Fantastisch toch!

DMC Firewall is a Joomla Security extension!