Op een woensdag had Hugo van François een grasmachine geleend om bij Ann en Nadine het grote grasveld af te maaien. Vol goede moed ging hij aan het werk. Hij was al een eindje gevorderd toen de machine stilviel.

Toen Hugo hem opnieuw probeerde te starten, lukte dat helemaal niet. Erger nog, de hele machine zat geblokkeerd. Meteen het ergste vermoedend, draaide Hugo de dop van het oliereservoir. Die was leeg! Oorspronkelijk was er gezegd dat hij enkel benzine moest bijvullen. De olie zou nog voor een lange tijd moeten volstaan. Niks bleek minder waar! Eén ding is zeker: een machine die zonder (smeer)olie moet werken, loopt onherstelbaar vast. Hugo besprak de voor hem erg vervelende situatie met François. Deze kwam kijken  en kon alleen de fatale afloop bevestigen.

Intussen werd er gebeden voor de hele situatie. Daar de machine al een hele tijd stilstond, goot François  toch nog olie in het reservoir maar er kwam geen beweging in de machine. Intussen had het touw om de maaier in gang te trekken het ook al begeven. De hele situatie zag er erg hopeloos uit. Vermits we een God hebben die gespecialiseerd is in het oplossen van onmogelijke situaties, bracht Hugo alles bij Hem. Daarna ging hij naar een zaak waar men grasmaaiers verkocht en legde het probleem daar voor. Daar kon men hem enkel adviseren om een nieuwe machine aan te schaffen. Kostprijs: minstens 1000 euro. De situatie bleek glashelder: een nieuwe machine of een wonder. Hugo besloot alvast een nieuw touw te kopen. Thuisgekomen monteerde hij dat op de machine en probeerde het opnieuw te starten. Na enkele minuten kreeg hij de motor rond en kort daarna startte de maaier! Hij werkt tot op vandaag alsof er nooit iets mis geweest is.

DMC Firewall is a Joomla Security extension!