Afdrukken

Eurospirit 2013

We gingen met een hele ploeg mensen van onze kerk op woensdag 8 en donderdag 9 mei naar de Eurospiritconferentie in Amsterdam. Eurospirit, opgericht door Bert en Ellen Panhuise, organiseert al 22 jaar deze conferentie die heel wat belangrijke christelijke sprekers in Nederland bracht. Bovendien verzorgt Eurospirit christelijke TV-uitzendingen in gans Europa. Op de conferentie wordt dus steevast nieuw materiaal hiervoor opgenomen. Dit jaar was de Apollohal gehuurd. Capaciteit: 2500 mensen! De sprekers dit jaar waren Benny Hinn, Jaap Kooij en onze Hugo. Gods Ambassade verzorgde ook een stand om hun activiteiten aan de bezoekers van de conferentie voor te stellen.

Danny ging een paar weken voor de conferentie met een ploeg mensen aan de slag om onze stand aantrekkelijker dan ooit tevoren te maken. Samen met Carine en François werden onze standpanelen grondig onder handen genomen en opgefrist... dagenlang werd er gepuzzeld en overlegd maar het resultaat was prachtig! Onze stand was, hoewel hij helemaal achteraan in de zaal stond, zeer duidelijk zichtbaar door de mooie panelen die verlicht waren. Sam en Philippe hadden op maandag voor de conferentie nog nieuwe poten voor onze borden in elkaar getimmerd... het was een prachtig afgewerkt geheel! Er stond een grote vaas met de tekst "proef en zie dat God goed is" met hartensnoepjes die groot en klein aantrokken, er lag een heleboel materiaal van Gods Ambassade en een grote pot met zegenbriefjes, allemaal verpakt met een feestelijk lintje. Heel wat mensen uit de kerk hadden meegewerkt tot de laatste dag om die op te rollen en een lintje te geven...

De zegenkaartjes waren heel bijzonder. Je zag mensen ter plekke hun zegen ontvangen. Je las het gewoon in hun ogen. Mensen klaarden helemaal op! Een jongeman uit Iran was zelfs zo gezegend, dat hij elke keer met een ander familielid terugkwam om een zegen voor hen te halen. Terwijl we aan het inpakken waren, kwamen de mensen nog briefjes halen!

De aanbidding werd geleid door een gelegenheidskoor onder leiding van een Surinaamse moeder en dochter, Muriël en Talitha Blijd, die prachtig zongen... krachtige, gezalfde aanbidding die 's avonds doorging in aanbidding geleid door Benny Hinn, gevolgd door stevig onderwijs en krachtige bediening! Heel wat mensen kwamen tot geloof en velen genazen van allerlei kwalen.

Donderdagnamiddag sprak Jaap Kooij, een Nederlandse evangelist van het eerste uur, vurig over het herstel van de kerk.

Donderdagochtend mocht Hugo spreken. Hij sprak op zijn heerlijk ontwapenende manier over "3,5 euro die je leven kunnen veranderen" (prediking te verkrijgen via cd tafel). Heel wat mensen waren diep geraakt door Hugo's woorden. Hij had ook onze medewerkers, die allemaal een witte verpleegschort droegen, voorgesteld als mensen die niet kunnen verdragen dat er iemand ziek blijft rondlopen. Na z'n spreekbeurt was er een stormloop naar onze stand. Uren werd er met een grote ploeg mensen gebeden. Mensen werden bemoedigd, genazen ter plekke, werden heel blij of konden huilen bij iemand... heel speciaal! De zalving was sterk en de mensen bleven komen. Stapels gratis materiaal werden uitgedeeld.

Harry, één van onze medewerkers die niet zo graag op de voorgrond treedt, had een week voor Eurospirit tijdens een gebed een woord gekregen dat God hem onder zijn stolp uit wou halen. Hij werd meteen na de spreekbeurt van Hugo gevraagd om voor iemand te bidden en deed dit maar besloot toen even te "verdwijnen" naar het toilet zodat hij niet zou moeten bidden. Op zijn terugweg van het toilet werd hij echter keer op keer aangesproken door mensen die ook gebed wilden... ze herkenden hem aan zijn witte schort! Als Vader je onder je stolp uitroept, kan je niet ontkomen...

Onze medewerkers hebben allemaal heel hard gewerkt maar vonden het stuk voor stuk een voorrecht om deel uit te maken van zo'n geweldig team en zo samen te mogen dienen...

Danny had ook gezorgd voor een heerlijk hotel op 10 minuten rijden van de Apollohal. Normaal is zo'n kamer heel duur maar door een speciale aanbieding hadden velen van ons een superkorting gekregen... en we werden –zoals het koningskinderen betaamt - heerlijk in de watten gelegd in een prachtige kamer en met een uitgebreid bourgondisch ontbijtbuffet.

Nog even een reactie van Mirjam, één van onze Nederlandse gemeenteleden, die onverwacht mee ging naar Eurospirit:
"Eén dag voor Euro Spirit kreeg ik een aanbod om mee te gaan: alles geregeld en betaald, ik hoefde alleen maar in te stappen. Dank U Jezus! Ik ging met geen enkele verwachting. Mijn belangrijkste reden om mee te gaan: even een paar daagjes zonder de kinderen... heel ontspannen om niets te hoeven, niets te moeten, nergens een mening over te moeten hebben... gewoon kijken wat het gaat brengen.
Ik ben trots op Hugo dat hij (en dat niet voor de eerste keer!) op zo'n grote conferentie in Nederland mocht spreken. Moet je je voorstellen, onze eenvoudige Hugo op dezelfde plaats als Benny Hinn! Je moet het maar doen als Vlaming tussen al die Nederlanders die het zo goed weten. Hugo heeft er talent voor om een brug tussen de landen te slaan en bij beiden de juiste snaar te raken.
Ik denk dat de boodschap van Gods Ambassade zo eenvoudig en puur is dat iedereen daarvan smelt, ook goed gebekte Nederlanders. Bewijs hiervan is toch ook de hoeveelheid mensen die voor gebed kwam. Waar ik zeker van ben, is dat harten werden geraakt door de liefde van de Vader!
Ik werd er ook weer bij bepaald dat bidden voor genezing en herstel in de eerste plaats in de gemeente thuishoort en niet op massale bijeenkomsten. Mensen lopen snel verloren en kunnen teleurgesteld raken... waar moeten ze heen? In de gemeente is ruimte voor de nodige nazorg en bescherming. Hieraan is grote nood!
Het was fijn om als (GA) groep op zo'n groots gebeuren te zijn. Het is zo immens en ik kan me dan zo klein voelen in zo'n massa. Als groepje liefhebbende en elkaar kennende mensen binnen een massa samen zijn doet deugd."

DMC Firewall is developed by Dean Marshall Consultancy Ltd