Claire bezocht onze kerk voor ’t eerst half maart 2005. Een vriend van haar wou bij ons eens komen kijken en vroeg haar mee te komen. Dat deed ze en die zondagochtend kreeg ze een uitnodiging voor de genezingsschool van april. Ze besloot zich dadelijk in te schrijven. Sedert die zondag kwam ze ook bijna elke zondag naar de kerk. De genezingsschool was voor haar een hele nieuwe wereld die openging. De eerste avond werd ze sterk aangesproken door de getuigenissen van de lesgevers.

 

De volgende dag had ze een afspraak met een homeopaat omdat ze wat problemen kreeg met haar suiker en cholesterol. Die pendelde over haar en gaf haar twee flesjes druppels om in te nemen. Vrij snel ontwikkelde Claire toen hevige jeuk. De tweede avond van de genezingsschool handelde over “ Is genezing de wil van God? “. Die avond was het alsof er voor Claire een heleboel puzzelstukjes in elkaar vielen. Ze begon dingen te zien en te begrijpen zoals ze dat nog nooit gedaan had. Na die school vroeg ze een afspraak met één van de lesgevers in verband met haar jeuk. Omdat ze daarop even moest wachten en de jeuk zo erg was, besloot ze die avond er zelf voor te bidden.

Die nacht had ze een droom waarin ze Jezus ontmoette. Die raakte haar aan en genas haar jeuk volkomen. Omdat ze vermoedde dat de jeuk van de flesjes van de homeopaat kwam, stopte ze die. Claire was erg diep aangeraakt door die droom en haar genezing van de hevige jeuk. Een week na de tweede les kwam ze   Hugo “ toevallig “ tegen in Oud-Heverlee. Tijdens dat gesprek gaf Claire haar leven aan Jezus. Die dag begon er voor haar een heel nieuw leven. Ze begon stilaan ook op dinsdag naar de kerk te komen en stelde heel wat vragen over de alternatieve wereld waar ze uit kwam.


Tot haar twintigste was ze trouw naar de mis geweest. Na haar huwelijk op haar dertigste met een man die helemaal niet geloofde, was er van enige praktische beleving van haar geloof niet veel meer overgebleven. De zorg voor haar man en kinderen nam alle tijd in beslag. In 1991 kwam het tot een scheiding en vanaf dat moment is Claire opnieuw beginnen bidden. De eerste vijf jaren na haar scheiding was ze zwaar depressief. ” Een tijd van overleven “, noemt ze het nu. Claire ging naar een therapeut en moest erg vechten om het hoofd boven water te houden, ook financieel. Omdat ze het zo moeilijk had, ging ze ook op zoek naar geestelijke ondersteuning. Ze volgde nu hier, dan daar een lezing, kwam in contact met Reiki, chakra’s en bachbloesems en nog heel wat andere alternatieve dingen. Ze volgde ook een opleiding klankschalen die twee jaar duurde en ging hier zelf mee van start in een groepje.

Bidden deed ze ook, dagelijks dankte ze voor alle goede dingen in haar leven. Een echte relatie met God was haar echter totaal onbekend voor ze naar onze kerk kwam. Daar kwam nu, stap voor stap, verandering in. Al had ze dikwijls nog heel wat twijfels, toch trokken haar eigen genezing en de diepe intense liefde die ze ervoer in de kerk haar telkens opnieuw. Claire bleef komen en groeide in haar geloof. Ze begon in haar Bijbel te lezen en te bidden, nam deel aan de evangelisatieactie op rock Werchter en ging met een hele ploeg mee naar de Herstelweek in Nederland. Ondertussen las ze ook vol honger over alternatieve geneeswijzen vanuit een christelijk perspectief. Ze besloot alle alternatieve geneeswijzen los te laten. Grote opruimactie op geestelijk gebied en ook in haar huis: ze verwijderde een Boeddhabeeld en heel wat boeken en andere spullen.


Van zichzelf zegt ze nu dat ze al die jaren geestelijk blind rondliep. Ze moest daaraan denken toen ze haar oude kat blind zag worden. Die liep tegen alles tegen. Dat deed zij geestelijk ook voor ze Jezus kende. Een tijdje was ze wel eenzaam, omdat ze het contact met mensen uit de alternatieve wereld niet meer aankon. Die trokken alles erg in twijfel en Claire stond nog niet vast genoeg in haar schoenen om weerstand te kunnen bieden. Nu heeft ze met bepaalde personen wel opnieuw contact maar vanuit haar relatie met Jezus getuigt ze tegen hen van haar nieuwe leven en het herstel dat God gaf. En herstel ziet ze…op alle vlakken!


Eind oktober had ze plots hevige nek- en hoofdpijn. Op 1 november na de dienst bad Nadine ervoor. Die nacht had ze erge pijn. De volgende ochtend kon ze van de pijn haar wekker bijna niet afzetten. Toch bleef ze danken en uitspreken dat het volbracht was aan het kruis. Stilaan ging de pijn beter. Een paar dagen later had ze nog een gesprek met Nadine rond vragen die ze had en kwam er weer heel wat meer helderheid in haar leven. Toen verdween ook alle pijn uit haar nek.
Ook met haar ouders brengt ze regelmatig wat tijd in gebed door. Tot voor twee maanden ging ze daar om de veertien dagen oorkaarsen zetten. Twee maanden geleden waren die op en stopte ze ook daar mee. Ze neemt nu een christelijke cassette mee ( “ wereld van verschil “ ) met kleine stukjes muziek en psalmen en laat die spelen. Ondertussen praat ze met hen over hun gezondheid en legt ze de handen op pijnlijke plekken en bidt in stilte. Ook over vergeving spreekt ze met hen. Zo brengen ze om de twee weken toch wel een half uurtje door…erg kostbaar!
De band met haar kinderen is op korte tijd veel verdiept en ook daar is ze enorm dankbaar voor! Ja, Jezus bracht bij Claire niet alleen geestelijk en lichamelijk herstel, maar ook herstel in haar gezin en familie…en Hij is nog lang niet klaar…

DMC Firewall is developed by Dean Marshall Consultancy Ltd