Afdrukken

En hij riep tien van zijn slaven en gaf hun tien ponden en zei tot hen: Drijft handel, totdat ik terugkom. Lucas 19:13

Je bent waarschijnlijk niet gewoon dat je in het Nieuwe Testament opgeroepen wordt om handel te drijven. Wil God dan dat je een kapperszaak of frituur begint? Daar gaat het hier helemaal niet over. Alhoewel… Jezus roept ons op om te werken met wat we gekregen hebben, materieel en geestelijk, zodat het meer wordt. In deze gelijkenis heeft Jezus het duidelijk over geld en bezit en maant ons aan om dit te vermeerderen. In Deuteronomium lezen we dat we daar de capaciteit toe hebben.

Toch leven velen onder ons in een andere financiële en geestelijke situatie. Dit is meestal wat ons overtuigt om dit hele onderwerp maar te vergeten. En zo missen we heel wat kansen en doelen in ons leven.

Het is voor ons allemaal beter om onze ogen open te doen, te bidden rond dit onderwerp en te herstarten. Er zou wel eens heel wat kunnen gebeuren. Eigenlijk is dit een oproep om aan te pakken, te leven en uit je comfortzone te stappen.

Tegelijk zien we ook dat God ons individueel heel wat “talenten” gegeven heeft, waar we kwistig gebruik van kunnen maken. God heeft ons allemaal met een geweldige creativiteit geschapen, ieder op een eigen manier. God wil dat we die creativiteit leren ontdekken en gebruiken, zodat ze zal groeien tot eer van Zijn Naam en tot welzijn van iedereen rondom jou.

Je bent vrij om er al dan niet iets mee te doen. Mijn advies is duidelijk: haal je schop uit je kot en begin te graven naar je talenten zodat je leven meer dan ooit een avontuur mag worden:
voor jezelf, voor je medemens en tot eer van Diegene die jou geschapen heeft.

Hugo

Our website is protected by DMC Firewall!