Afdrukken

“Want een Kind is ons geboren, een Zoon is ons geschonken, en de heerschappij rust op Zijn schouder en men noemt Hem "Wonderbare Raadsman, Sterke God, Eeuwige Vader, Vredevorst.” Jesaja 9:5

 

“Stille” Nacht

Dit liedje is natuurlijk een seizoentopper hoewel het geen rechtstreekse Bijbeltekst is. We kunnen er wel van uitgaan dat die nacht stil was zoals de meeste nachten, tenzij je in één of andere wereldstad woont. Terugvallen in de stilte is in onze moderne  samenleving soms een beangstigende situatie. 

De stilte die er was in de nacht dat Jezus geboren werd, was erg duidelijk hoorbaar en voelbaar, vooral in de geestelijke wereld. Die stilte was een direct effect van een handeling van God om de mensheid, Zijn verloren gelopen kinderen, terug in de vrijheid en het Leven te brengen. 

De spreuk “stilte voor de storm” is er niet zomaar gekomen. Dat was bij de geboorte van Jezus een feit. Voor velen kwam er een frisse wind die anderen dan weer als een storm ervoeren. De geboorte van Jezus was en is nog steeds de basismijlpaal in de geschiedenis van de mensheid. 

Op 25 december staat dit gebeuren weer centraal en wordt het zelfs door niet christenen gevierd. En hoe zal het vieren van kerst dit jaar verlopen? 

Misschien moeten we dan ook wel eens een beetje tijd maken om stil te worden. Ik ben ervan overtuigd dat Vader klaar staat met een frisse wind die de wereld zo hard nodig heeft.

Zalig kerstfeest!

Hugo

Our website is protected by DMC Firewall!