Genezen van kanker

Preek v/d week

Nieuwsbrief

Agenda

Webwinkel

Recent

Wereldwijd eindigt 1 op 4 zwangerschappen in abortus

Volgend artikel namen we met toestemming (gedeeltelijk) over uit de nieuwsbrief van “gemeente en gehandicapten” tweede kwartaal 2019

WERELDWIJD EINDIGT 1 OP 4 ZWANGERSCHAPPEN IN ABORTUS

(Bron: de Standaard 2016)
Concreet betekent dit dat 56 miljoen vrouwen per jaar kiezen om hun zwangerschap af te breken.

Lees meer...

Fantoompijn verdwijnt na gebed op medewerkersavond


Ludo, onze huiskok, verloor op maandagavond 21 maart 2016 door een ongeluk aan zijn linker hand een stuk van z’n duim en z’n pink en de hele wijsvinger, middelvinger en ringvinger...en dat minder dan een week voor ons paasfeest met diner waar hij de leiding had in de keuken.
Hij werd in allerijl overgebracht naar Gasthuisberg waar professor Nijs de hele nacht opereerde en de middelvinger op de plaats van de wijsvinger hechtte.

Lees meer...

Het nieuwe jaar is er, wees voorzichtig!

Vooral de vaste lezers van het woordje zullen verbaasd zijn over deze titel. Meestal wordt er heel wat anders geadviseerd in het eerste nummer van het jaar. Voorzichtig zijn…waarvoor dan? Er zijn de laatste tijd heel veel dingen die mensen angst inboezemen… Ik wil je alleen maar waarschuwen om voorzichtig te zijn met goede voornemens. 
Als lezer ben je waarschijnlijk opgelucht dat mijn oproep daarom draait omdat je je al jaren geen goede voornemens meer maakt. Maar dat is nu mogelijk net het probleem.

In de dikke van Dale staat bij “voornemen” o.a. “zich tot doel stellen en het plan opvatten tot”. Het is verbazend te zien welke doelen gesteld worden door mensen die zeggen geen voornemens te hebben. Ik heb me hier in het verleden ook al schuldig aan gemaakt.

Je hoort hoe langer hoe meer uitspraken zoals
- dit is mogelijk wel het laatste nieuwjaar dat we vieren
- het vorige jaar was niet geweldig maar het nieuwe wordt er vast niet beter op 
- als ik volgend jaar mijn rekeningen nog maar kan betalen 
- een goeie gezondheid,  ja maar we worden er niet jonger op 
- als ik volgend jaar m’n job maar niet verlies…

en nog veel meer dingen worden gedacht en gezegd die eigenlijk een “doel stellen” of een voornemen zijn. 
Het zou fijn zijn dat geen voornemens maken écht bestond maar het besluit om geen goede voornemens te maken is ook een voornemen. Je kan dus maar beter goede voornemens maken die overeenstemmen met Gods Woord en daar dan ook naar leven. Dan pas zal 2019 een prachtig jaar worden, een jaar zoals je nog nooit eerder hebt gehad. 

Een gelukkig, gezond en voorspoedig 2019, dicht bij je hemelse Vader en veel zegen met je goede voornemens!

 

Hugo

Our website is protected by DMC Firewall!