Genezen van kanker

Preek v/d week

Nieuwsbrief

Agenda

Webwinkel

Recent

Dood en leven zijn in de macht van de tong

Eva stuurde ons de afgelopen week volgend wonderlijk verhaal:

“Ik ben in ziekenverlof. Ik had last van een opgezwollen rechter been. De dokter vond het een raadsel en stuurde me naar de radioloog voor een echografie.
Volgens de radioloog bleek het een complexe zaak te zijn: vocht in de knie, een versleten knieschijf, een serieuze ontsteking van de slijmbeurs, een peesontsteking, een knikje in een pees die over mijn knie loopt, een vermindering van het kraakbeen en iets mis met de buitenste meniscus. Ik kreeg een afspraak voor een MRI, waar ik wel tegen op zag.

Lees meer...

Bied weerstand aan de duivel

We laten Lutgart zelf aan het woord:

“Het was op een maandag dat ik mijn voet omsloeg. Ik hoorde duidelijk een harde kwak (geen krak, ik had dan ook niet het idee dat er iets gebroken was) maar de pijn was enorm.
Ik werd ontzettend boos op de tegenstander. Ik bestrafte onmiddellijk de pijn in Jezus’ naam en ook de mogelijke zwelling die er zou kunnen komen.

Lees meer...

Volg gij Mij Johannes 21:22

Zoals vele van jullie weten, vragen we aan de Vader elk jaar een Bijbeltekst die onze leidraad voor het jaar wordt. Voor 2019 is dat: “Volg gij Mij”.

Volg gij Mij
Jezus spreekt hier van volgen. Iemand die volgt en wil slagen moet zich concentreren op wie hij volgt. Het doet mij wel eens denken aan filmen waarin iemand geschaduwd wordt.
Een volger heeft maar één agendapunt en dat is volgen. Als je iemand volgt, moet je die persoon nauwlettend in het oog houden, of hij nu versnelt of vertraagt, een auto neemt of op de tram stapt.

Volg GIJ Mij
Jezus wordt hier heel persoonlijk. Hij gooit geen suggestie in de groep maar geeft een duidelijke individuele opdracht. Schapen volgen de Herder en elkaar dikwijls uit gewoonte maar wanneer een schaap achterblijft is het zijn eigen initiatief of gebrek aan initiatief. Een “ja maar” is hier niet gepast. Het draait om een relatie tussen jou en Hem.

Volg gij MIJ
Jezus spreekt over “Mij” volgen, niet over een geloof aanhangen of een bepaalde stroming volgen. Hou je dus bezig met wie Jezus is, waar Hij heen gaat, wat Hij belooft en wat je van Hem mag verwachten.

Het belooft een prachtig jaar te worden, een ontdekkingsreis naar meer en beter, naar dichter bij Hem.

Veel zegen! Hugo

DMC Firewall is a Joomla Security extension!