Genezen van kanker

Preek v/d week

Nieuwsbrief

Agenda

Webwinkel

Recent

Kopen zonder geld? Dat kan!

Ludo en Vera hebben een financieel verbond met God. Ludo deelde onlangs nog een aantal gevolgen daarvan in hun leven, allemaal gebeurd dit jaar.

Ludo wandelt dagelijks met zijn hond en doet tijdens die wandelingen heel wat interessante gesprekken met mensen uit de buurt. Zo was hij begin dit jaar op wandel met de hond samen met zijn buurman die als zelfstandige kachels plaatst. Ludo vertelde hem dat hun kachel aan vervanging toe was omdat die al wat scheuren vertoonde. Z’n buurman zei tegen hem dat hij vier kachels had staan van mensen die een nieuwe kachel hadden aangeschaft die hij geplaatst had. De oude nog bruikbare kachels nam hij dan mee naar huis.

Lees meer...

Pijnlijke teen moet luisteren naar het woord van God

Ann had al lang regelmatig een erg pijnlijke teen omdat de nagel in het nagelbed duwde. Ze werd er soms ’s nachts van wakker en niets kon de pijn stillen. Ze probeerde van alles zelf te doen met de nagel maar ook dat hielp niet...tot ze besefte dat ze er nog niet voor gebeden had. Jezus was toch ook daarvoor aan het kruis gegaan?
Een eenvoudig gebed veranderde alles: de pijn is volkomen verdwenen en niet meer teruggekomen...Dat is toch niet zo erg, een pijnlijke teen? Klopt, maar hij kan wel veel aandacht vragen...en dat doet hij nu niet meer.
Dank U Vader!

Volg gij Mij Johannes 21:22

Zoals vele van jullie weten, vragen we aan de Vader elk jaar een Bijbeltekst die onze leidraad voor het jaar wordt. Voor 2019 is dat: “Volg gij Mij”.

Volg gij Mij
Jezus spreekt hier van volgen. Iemand die volgt en wil slagen moet zich concentreren op wie hij volgt. Het doet mij wel eens denken aan filmen waarin iemand geschaduwd wordt.
Een volger heeft maar één agendapunt en dat is volgen. Als je iemand volgt, moet je die persoon nauwlettend in het oog houden, of hij nu versnelt of vertraagt, een auto neemt of op de tram stapt.

Volg GIJ Mij
Jezus wordt hier heel persoonlijk. Hij gooit geen suggestie in de groep maar geeft een duidelijke individuele opdracht. Schapen volgen de Herder en elkaar dikwijls uit gewoonte maar wanneer een schaap achterblijft is het zijn eigen initiatief of gebrek aan initiatief. Een “ja maar” is hier niet gepast. Het draait om een relatie tussen jou en Hem.

Volg gij MIJ
Jezus spreekt over “Mij” volgen, niet over een geloof aanhangen of een bepaalde stroming volgen. Hou je dus bezig met wie Jezus is, waar Hij heen gaat, wat Hij belooft en wat je van Hem mag verwachten.

Het belooft een prachtig jaar te worden, een ontdekkingsreis naar meer en beter, naar dichter bij Hem.

Veel zegen! Hugo

DMC Firewall is a Joomla Security extension!