Genezen van kanker

Preek v/d week

Nieuwsbrief

Agenda

Webwinkel

Recent

God geeft nieuwe vriendinnen

We laten Jiska zelf vertellen: “Er werd me gevraagd of ik iets over een zegening van 2018 zou kunnen delen. In eerste instantie wist ik niet goed wat ik kon vertellen. Na een poosje moest ik denken aan de fijne vriendinnen die ik er afgelopen jaar bij heb gekregen. Zo ervaar ik dat: “gekregen”.

Lees meer...

Gebedsdoos opent wonderlijk deuren

We laten Tamara zelf aan het woord:

“Sinds geruime tijd leidt Antonio, mijn man, een huiskring in de omgeving van Houthalen. Er komen christenen uit verschillende kerken heen om extra opgebouwd en bemoedigd te worden. In oktober 2018 kwam de gedachte in ons op om ook in deze kring de gebedsdoos te introduceren. Zo gezegd, zo gedaan ... wij bidden een kalendermaand voor deze doos, dan halen we ze leeg en stoppen ze in de gebedsdoos van onze kerk.

Lees meer...

Volg gij Mij Johannes 21:22

Zoals vele van jullie weten, vragen we aan de Vader elk jaar een Bijbeltekst die onze leidraad voor het jaar wordt. Voor 2019 is dat: “Volg gij Mij”.

Volg gij Mij
Jezus spreekt hier van volgen. Iemand die volgt en wil slagen moet zich concentreren op wie hij volgt. Het doet mij wel eens denken aan filmen waarin iemand geschaduwd wordt.
Een volger heeft maar één agendapunt en dat is volgen. Als je iemand volgt, moet je die persoon nauwlettend in het oog houden, of hij nu versnelt of vertraagt, een auto neemt of op de tram stapt.

Volg GIJ Mij
Jezus wordt hier heel persoonlijk. Hij gooit geen suggestie in de groep maar geeft een duidelijke individuele opdracht. Schapen volgen de Herder en elkaar dikwijls uit gewoonte maar wanneer een schaap achterblijft is het zijn eigen initiatief of gebrek aan initiatief. Een “ja maar” is hier niet gepast. Het draait om een relatie tussen jou en Hem.

Volg gij MIJ
Jezus spreekt over “Mij” volgen, niet over een geloof aanhangen of een bepaalde stroming volgen. Hou je dus bezig met wie Jezus is, waar Hij heen gaat, wat Hij belooft en wat je van Hem mag verwachten.

Het belooft een prachtig jaar te worden, een ontdekkingsreis naar meer en beter, naar dichter bij Hem.

Veel zegen! Hugo

DMC Firewall is developed by Dean Marshall Consultancy Ltd