Afdrukken

HET BROOD IS OP

Na de tweede wonderbare broodvermenigvuldiging vertrokken Jezus en Zijn discipelen met de boot. (Marcus 8:14 e.v.)
Heel snel werd het de discipelen duidelijk dat ze - op één brood na - vergeten waren brood mee te nemen. Dit werd het hoofdthema in hun gedachten en gesprekken. Toen Jezus hen probeerde te onderwijzen, hoorden ze dan ook al wat Hij zei vanuit het thema: “we hebben te weinig brood”. Het was zo erg dat Jezus hen vroeg waarom ze Hem niet begrepen.

Ze hadden net twee grote wonderen achter de rug waarin Jezus met hun hulp massa’s voedsel had vermenigvuldigd terwijl ze eigenlijk maar een handvol voedsel hadden. Jezus vroeg hen waarom ze zo reageerden.
Wij als hedendaagse discipelen kunnen maar beter niet meewarig naar de 12 kijken. Ze waren net als wij door de wereld getraind om naar moeilijke situaties en mogelijke problemen te kijken en niet naar God die steeds een oplossing biedt. Wij hebben ook dikwijls brood tekort, materiaal tekort, gezondheid tekort en ga zo maar door...maar eigenlijk hebben we helemaal geen tekort. Onze Voorziener is net zoals bij de 12 steeds bij ons. Hij wil boven bidden en denken alles geven wat we nodig hebben. Het is dan ook een geweldige les om niet dezelfde fout te maken maar ervan te leren en eerst het Koninkrijk te zoeken. Dan komt zoals beloofd al het andere vanzelf.
Veel zegen! Hugo

DMC Firewall is a Joomla Security extension!