Genezen van kanker

Preek v/d week

Nieuwsbrief

Agenda

Webwinkel

Recent

De ultieme vraag die zelfs de strafste wetenschappers vermijden. 

Het is een vraag waar eigenlijk iedereen mee zou moeten en kunnen geconfronteerd worden. Ik geloof dat tot hiertoe niemand deze vraag zomaar voor de vuist weg zou kunnen beantwoorden. Maar er is goed nieuws, want de vraag kennen is voldoende om alle schatten die God voor jou klaar liggen heeft te bereiken. Het is natuurlijk een Bijbelse vraag en ze is levensveranderend. Ik vermoed dat u ondertussen nieuwsgierig geworden bent; 

U vindt de vraag in Job 38:4. De vraag die God daar stelt is: “waar waart gij toen Ik de aarde grondvestte?”. Volgens onderzoeken is 80 % van de wereldbevolking actief met geloof bezig en probeert 20 % zichzelf en anderen ervan te overtuigen dat er geen God is. Dat laatste blijkt in het Westen goed aan te slaan. Daar wordt gepromoot dat je alleen moet geloven wat je kan begrijpen. En als je iets echt niet kan begrijpen dan maak je er maar een theorie rond, zodanig dat je min of meer een plausibele uitleg hebt... 

Vroeger was ik nogal veel met evolutie bezig omdat dit thema belangrijk was in mijn opleiding. Toen ik mijn leven aan Jezus gaf en meteen geconfronteerd werd met de eerste hoofdstukken in de Bijbel die over schepping spraken, was ik sowieso uitgedaagd. Als die eerste hoofdstukken niet zouden kloppen, waarom zou ik dan de rest ernstig nemen? 

Er zijn nog steeds heel wat gelovige mensen die er voor kiezen om selectief te geloven. Volgens hen kan God het ene wel en het andere niet. Dit berooft vele mensen van zegen omdat hun geloof gebaseerd is op wat ze kunnen zien. 

Gods vraag is zo eenvoudig en verfrissend en ook zo “to the point” als het maar kan. “Waar waart gij toen Ik de aarde gemaakt heb?” Niemand kan zeggen dat hij erbij was. Dus als we er een studie over maken, moeten we ons baseren op wat we aannemen of met andere woorden geloven.
De evolutionisten geloven dan ook dat alles toeval is, inclusief onze aanwezigheid. Daar er veel minder missing links zijn in het scheppingsverhaal dan in de evolutietheorie, is het voor mij ook makkelijker om te geloven. 

Als alles toevallig ontstaan en zinloos zou zijn, dan zou die trend zich blijven voortzetten. Toch zijn enorm veel mensen bezig met zinvragen en hulpverlening. God doet nog steeds wonderen, God verandert nog steeds situaties en mensenlevens. God geneest. Stil worden bij de vraag “waar waart gij?” zou veel effectiever zijn dan overal een antwoord op proberen te vinden. 

Eén ding is zeker : God onze liefdevolle Vader was er toen en Hij is er nog steeds. Aan jou om in Hem te geloven en Hem Zijn wonderwerken in jouw leven te laten doen. Veel zegen ermee! 

Hugo 

DMC Firewall is developed by Dean Marshall Consultancy Ltd