Artikelindex

Genezingsschool

De Kerk "Gods Ambassade" was reeds enkele jaren officieel van start gegaan, toen we de indruk kregen dat God ons vertelde een genezingsschool te beginnen. Deze gedachte liet ons niet los en na heel wat tijd, gebed en studie, besloten we deze stap te zetten.

Ikzelf had mijn ambtenarenbaan al een tijdje opgegeven, maar om dit project te realiseren, moesten ook Ann en Nadine hun huisartsenpraktijk stopzetten en Inger haar baan als verpleegster laten staan. Dit deden ze respectievelijk in oktober en november 2004. In februari 2005 ging de genezingsschool officieel van start. De school is voor ons niet zomaar een plek waar mensen heen kunnen komen om genezing te ontvangen. Je leert er hoe je zelf in gezondheid kan leven met de Bijbel als grondslag.
De volgende stap is voor ons vanzelfsprekend : gezond worden en blijven meedelen aan je medemens. De school richt zich dan ook niet enkel tot zieke mensen, maar tot ieder die interesse heeft in goddelijke genezing, christen zowel als niet-christen. We richten ons ook tot hulpverleners van welke discipline dan ook, die het geleerde kunnen toepassen in hun werk.
Als we spreken over genezing, hebben we het zeker niet alleen over fysiek herstel. Wanneer Jezus in Johannes 10:10 spreekt over leven en overvloed, betekent dat gezondheid naar geest, ziel en lichaam. Geestelijke kwalen, waaronder depressie met soms zelfmoord tot gevolg, komen erg veel voor in onze maatschappij. Ook op dit domein hebben we vele getuigenissen. Genezingsschool is voor ons niet het zoveelste project in de Belgische hulpverlening. We merken dat ons land meestal met  "slecht-nieuws-verhalen" in de internationale pers komt. Als christen kan je tegen heel wat zaken in het beleid zijn, maar de ervaring leert dat dit tegen zijn niemand interesse doet krijgen voor het geloof. Wij willen dan ook heel bewust niet gewoon "tegen " zijn.

 

Reacties van cursisten

"Voor mij was goddelijke genezing een onbekend domein. Het toepassen van wat ik leerde in de school, verloste me van recidiverende rugpijnen die me regelmatig heel wat pijn en geld (manuele therapie) kostten." J.L.

“ ... zeer bemoedigend... wat mij betreft mag de genezingsschool doorgaan, het was immers zeer leerrijk, nuttig en belangrijk voor mijn groei in het geloof... ” A.S.

“ eenvoud troef... authentiek aansluitend bij het evangelie... handelingen in actie... ik heb weer dingen anders leren bekijken... verrassend en fris... en puur Vlaams, met frieten en grappen, in doen en laten... ” W.D.V.

“ Toen ik me tijdens vervolgreeks 1 opgaf voor een casusbespreking en een andere cursist voor me bad, ben ik sindsdien vrij van nagelbijten. Dit probleem maakte het me al jaren lastig en tot dan had niets een blijvende oplossing geboden. “ J.L.

Gelezen in de Kruisbanier van september 2005: “ Feit is, na telefonische navraag, dat velen die contact hadden met deze genezingsschool positieve tot zeer positieve ervaringen hadden. Zij loven de eenvoudige doch ook professionele aanpak. Zij hebben geleerd te staan op Gods beloften... en die werken! “

 

Themadagen en individuele gesprekken

Naast de cursussen organiseert de school ook themadagen en conferenties. Daar wordt een thema grondig Bijbels belicht en praktisch uitgewerkt. Iedereen is welkom op deze dagen, ook mensen die nog nooit naar de school  zijn geweest.

 

Individuele gesprekken

Heel wat mensen voelen de nood hun eigen situatie eens met iemand te bespreken. Dit kan ook via onze school. De lesgevers zijn, na afspraak, beschikbaar voor individuele gesprekken. Kostprijs : 30 euro per uur.

 

Wie zijn de docenten ?

Ann Verachtert, huisarts en ervaringsdeskundige

Nadine Derycke, huisarts en ervaringsdeskundige

Inger Van Leemputten, verpleegster en psalmist

Hugo Van Leemputten, voorganger van Gods Ambassade kerk en eindverantwoordelijke van Gods Ambassade genezingsschool

DMC Firewall is developed by Dean Marshall Consultancy Ltd