Genezen van kanker

Preek v/d week

Nieuwsbrief

Agenda

Webwinkel

Recent

Dreigend miskraam wordt door gebed een wolk van een baby

Ook dit getuigenis kregen we van Rita D.:

Mijn schoondochter Jessie was in 2017 al zwanger geweest van een tweeling maar deze zwangerschap was geëindigd met een miskraam.

In januari 2018 bleek ze opnieuw zwanger te zijn. Bij de eerste echografie bleek er echter een bloedklonter aanwezig te zijn in de baarmoeder die meegroeide met de zwangerschap. Die bloedklonter was 4 cm lang en 0,5 cm dik.

Lees meer...

Opgegeven longpatiënt herleeft na gebed

We laten Rita D. aan het woord:

Patrick, 55jaar, papa van mijn schoondochter Jessie, was al jaren longpatiënt. Op donderdag 24 augustus 2017 voelde hij zich helemaal niet goed, hij was onwel geworden en kon moeilijk ademen.

De situatie was zo ernstig dat er een ziekenwagen gebeld werd. Onderweg naar spoed begon hij met zijn ogen weg te draaien en verstijfde en verkrampte hij helemaal. Tegen de tijd dat hij in het ziekenhuis kwam, was hij in coma.

Lees meer...

GIJ ZIJT HET ZOUT DER AARDE Mt.5:13

De verkiezingen voorbij

Het lijkt mooi om te zien hoe de maatschappij verandert. Vroeger werd er voor en na de verkiezingen haar en pluim gevochten en was zelfs schuttingtaal nooit ver weg. Nu is het anders, nu is men “politiek correct”. We komen braaf op voor mooie dingen: de plek van de vrouw, betaalbaar wonen, een betere luchtkwaliteit, geen discriminatie, een goede economie… De partijprogramma’s lijken soms wel recht uit Plopsaland te komen.

En toch…als je alles eens nader bekijkt, loopt het allemaal niet zo goed. Partijen zetten zich niet enkel in voor “goede dingen” maar maken zich meer dan ooit schuldig aan polarisatie en zetten hele bevolkingsgroepen tegen elkaar op:
- voor de armen zijn is tegen de rijken zijn
- vrouwvriendelijk dus man-onvriendelijk
- voor “anders gepigmenteerden” dus tegen de racistische blanken.

Het is zo ver gekomen dat de “verdraagzamen” de in hun ogen “onverdraagzamen” niet meer kunnen verdragen. Het is pijnlijk om te zien hoe in alle partijen haat wordt aangewakkerd zolang het maar “politiek correct” blijft.

Het is natuurlijk makkelijk om vanop de zijlijn commentaar te geven zonder een oplossing te bieden. Volgens velen is er ook geen oplossing maar die is er duidelijk wél. Een maatschappij waar men God buiten het beleid houdt, is gedoemd om te vergaan. Dat zien we overal om ons heen. Omdat de beleidsmensen nu al zolang zonder God de zaken proberen te runnen, betekent dit niet dat ze God er per se altijd buiten willen houden. Ze weten vaak helemaal niet meer wie Hij is en wat Hij kan en wil doen. De verantwoordelijkheid ligt meer bij de christenen die zich op één of andere manier niet engageren om Jezus en het christendom terug in het beleid te brengen.

Jezus is daar erg duidelijk over tegen zijn volgelingen: “jullie zijn het zout der aarde”. De opdracht is dus ook duidelijk: begin smaak te geven waar je bent en ga door de open deuren die God je geeft om in elk aspect en op elk niveau van de maatschappij smaak te geven. Als we daar samen voor gaan, kan het niet mislukken!

Veel zegen! 

Hugo

DMC Firewall is developed by Dean Marshall Consultancy Ltd