Genezen van kanker

Preek v/d week

Nieuwsbrief

Agenda

Webwinkel

Recent

Genezing van een pijnlijke schouder

Op een zaterdagochtend werd ik wakker met een zeer pijnlijke linker schouder. Mij draaien deed vreselijk pijn en ik vond ook geen goede manier van liggen. Anika, een echte vroege vogel van 2,5 jaar, mag in het weekend ’s morgens bij ons in bed kruipen. Niet lang nadat ik wakker was geworden hoorden we haar roepen : “ik ben wakker !!!” Sven ging haar halen en zoals steeds huppelt ze dan naar mijn kant van het bed om na een uitbundige begroeting over mij heen het bed in te kruipen. Maar deze ochtend deed het echt veel te pijn en ze schrok dan ook toen ik nogal luid “auw” riep tijdens haar wilde tocht. Ze was heel bezorgd en vroeg of in pijn had. Toen ik haar zei dat heel mijn schouder pijn deed, legde ze haar handjes zacht op mijn schouder en bad “Jezus, genees mama. Pijn moet weg !” en ogenblikkelijk verdween de pijn en kon ik mij weer vrij bewegen. Dank u Jezus!

God beschermt!

Jasmijn vertelt:
“Het is maandagochtend. De voormiddagplanning ziet er als volgt uit: na het ontbijt naar de markt en daarna nog naar de winkel. Terwijl ik me klaarmaak, bid ik tot God. Ik vraag Hem mijn ogen te openen voor Zijn goedheid en voor de kleine ‘wonderen’ die Hij dagdagelijks voor ons doet. 09u30, we staan eindelijk klaar aan de voordeur om te vertrekken. Gezien mijn strak schema wil ik er vaart achter zetten. Ik ben al op weg van de voordeur naar de auto als Bram plots zegt dat hij nog een speelgoedje wil meenemen. Ik zet de voordeur een dikke meter open en loop al verder naar de auto. Terwijl ik Jonas in de auto vast zet, komt Bram al aanlopen en gaat in de auto zitten. Ik zet hem vast en we vertrekken. Eerst naar de markt, vervolgens naar de winkel. Een dikke 1,5 uur later komen we terug thuis. Ik maak de jongens los en loop naar de voordeur ….. en die staat nog steeds bijna helemaal open!!! Het duurt even voor ik besef dat ik ze was vergeten toe te doen.
Ik ging meteen binnen rond kijken, maar alles lag nog net zoals we het hadden achtergelaten. Er was niets weg, ook geen sleutels! Ik ben er zeker van, ons huis werd door God zelf beschermd die ochtend!”

Volg gij Mij Johannes 21:22

Zoals vele van jullie weten, vragen we aan de Vader elk jaar een Bijbeltekst die onze leidraad voor het jaar wordt. Voor 2019 is dat: “Volg gij Mij”.

Volg gij Mij
Jezus spreekt hier van volgen. Iemand die volgt en wil slagen moet zich concentreren op wie hij volgt. Het doet mij wel eens denken aan filmen waarin iemand geschaduwd wordt.
Een volger heeft maar één agendapunt en dat is volgen. Als je iemand volgt, moet je die persoon nauwlettend in het oog houden, of hij nu versnelt of vertraagt, een auto neemt of op de tram stapt.

Volg GIJ Mij
Jezus wordt hier heel persoonlijk. Hij gooit geen suggestie in de groep maar geeft een duidelijke individuele opdracht. Schapen volgen de Herder en elkaar dikwijls uit gewoonte maar wanneer een schaap achterblijft is het zijn eigen initiatief of gebrek aan initiatief. Een “ja maar” is hier niet gepast. Het draait om een relatie tussen jou en Hem.

Volg gij MIJ
Jezus spreekt over “Mij” volgen, niet over een geloof aanhangen of een bepaalde stroming volgen. Hou je dus bezig met wie Jezus is, waar Hij heen gaat, wat Hij belooft en wat je van Hem mag verwachten.

Het belooft een prachtig jaar te worden, een ontdekkingsreis naar meer en beter, naar dichter bij Hem.

Veel zegen! Hugo

DMC Firewall is developed by Dean Marshall Consultancy Ltd