Genezen van kanker

Preek v/d week

Nieuwsbrief

Agenda

Webwinkel

Recent

Vaderhart A school in Denemarken 

Liesbeth doet zelf haar verhaal: 

“ Vorig jaar (2018) kon ik helaas geen Vaderhartschool volgen omdat onze school in België niet tijdens een vakantie gepland was. Dat vond ik ontzettend jammer. Dus ging ik op zoek waar er dit jaar tijdens de zomervakantie een school zou zijn. Ik kwam uit in Denemarken en nodigde twee vriendinnen uit om mee te gaan. Jiska, die ook graag een A-school wou volgen, vroeg of ze mee kon. Natuurlijk kon dat, heel graag zelfs! 

Lees meer...

Gehoorzaamheid aan God, ook op het werk

Liesbeth vertelt ons zelf haar verhaal:

“Begin 2018 was Papa mij op allerlei manieren aan het uitnodigen terug naar het onderwijs te gaan. Hij liet me dit op allerlei manieren verstaan. Hij gebruikte mensen die niet wisten dat ik in het onderwijs had gewerkt, sprekers op conferenties, mensen uit de kerk, Zijn Woord... Aangezien ik niet van plan was terug te keren naar het onderwijs, zei ik na een tijdje: “Papa, ik zie het niet, maar als dat is wat Jij wil dat ik doe, dan moet Jij maar voor een plek op een school zorgen.”

Lees meer...

Fietsen doe je alleen

Wat een absurde uitspraak. Er zijn fietsvakanties, fietsclubs, amateur renners zoeken elkaar op om in kleine of grote groepen te toeren, hele families gaan zondag samen fietsen. Het lijkt echt wel op christen zijn. Hier zeg je toch ook niet: ”christen zijn doe je alleen”. Heel het Nieuwe Testament staat vol over samenkomen, samen bidden, samen dingen doen en zelfs samen leven. 

Maar toch ... fietsen doe je alleen.
Je leert alleen je evenwicht te houden. Als kind krijg je natuurlijk hulp van ouders of ervaren mensen maar je bent het zelf die je tweede voet van de grond haalt om het avontuur te beginnen. 

Zo is het ook met het christen zijn.
De Bijbel leert ons dat we onderwijs nodig hebben, dat we elkaar nodig hebben, dat we elkaar lief moeten hebben. Maar als het om jouw relatie met God gaat, maak jij de keuze, sta jij op de beloften, leer jij God te begrijpen en zet jij stappen.
Zolang iemand in je buurt een middelaar moet zijn, heb je er nog geen idee van hoeveel Vader van je houdt. Aan dat besef en die relatie kan je werken ...

Fietsen doe je alleen maar het is erg fijn met al die andere fietsers om je heen! 

 

Veel zegen!

Hugo 

DMC Firewall is developed by Dean Marshall Consultancy Ltd