We hebben vooraan in de kerk een gebedsdoos staan. Elk gemeentelid of elke bezoeker kan daarin gebedsonderwerpen deponeren. Voor die gebedsverzoeken wordt er dan met de ganse kerk een kalendermaand gebeden. Hier een paar binnengelopen getuigenissen.
Elly Snieder uit Nederland stak haar zus in de doos. Zij is diabetespatiënte. Op een nacht kwam ze ten val en na een tijdje werd haar voet dik en blauw.

Ze veronderstelde dat het door de val kwam maar bleef er gewoon op lopen omdat ze geen pijn had. De zwelling en verkleuring werd echter steeds erger en daarom raadpleegde ze haar arts. Hij stelde de diagnose van wondroos, een huidinfectie en startte een penicillinekuur. Dit baatte niet, zelfs niet na het verhogen van de dosis. Toen verwees haar arts haar door naar een specialist. Daar bleek dat ze vier tenen gebroken had. Ze kreeg een aangepaste schoen zodat ze haar voet niet meer kon bewegen en haalde een rolstoel in huis om haar voet zo min mogelijk te belasten.

Maar ook dit had niet het gewenste effect. Aangezien het allemaal bleef aanslepen en er zelfs gevreesd werd dat de voet niet meer zou genezen en mogelijk zelf geamputeerd moest worden, stak Elly het gebedsverzoek in de doos. Haar zus kreeg een gips tot aan haar knie en mocht helemaal niet meer lopen. Elke week moest ze terug naar het ziekenhuis voor controle en een nieuwe gips. Na een aantal weken begon de voet eindelijk te ontzwellen.
De laatste dag van oktober belde ze Elly vanuit het ziekenhuis. Ze was dolblij! Het gips was verwijderd en mocht eraf blijven omdat er na al die tijd toch nieuw bot gevormd werd. Ze mag nu haar voet weer licht belasten en is dolgelukkig met het herstel!

DMC Firewall is developed by Dean Marshall Consultancy Ltd