Diagnose van kanker verandert in "Alles is goedaardig"

We laten Imelda zelf aan het woord:

“Eind oktober 2013 ging ik op controle bij mijn gynaecologe. Ik had helemaal geen klachten, het ging dus om een routine controle. Tijdens het onderzoek verbaasde het me een beetje dat de gynaecologe een echografie deed. Dat was nooit eerder gebeurd tijdens een controleonderzoek. Ze ontdekte een cyste van 4.5 op 4 cm. Ze vertelde me dat dit op zich niet erg was als dit een cyste met een waterachtige inhoud zou zijn, maar deze cyste was anders van structuur: er groeiden aan de zijkanten "paddenstoelen" in. Ik kon dit heel goed op de echo volgen en zag wat ze bedoelde. Deze "paddestoelen" waren helemaal geen goed teken.

De cyste moest volgens mijn gynaecologe dringend verwijderd worden maar ze wou eerst het oordeel van een collega die samen met haar de operatie zou uitvoeren. Enkele dagen erna ging ik op onderzoek bij haar collega die nogmaals een echografie uitvoerde. Hij bevestigde dat de eierstokken en de baarmoeder zeker moesten verwijderd worden en deed ook heel wat berekeningen. De dag erna, terug op consultatie bij mijn gynaecologe, vertelde ze mij dat ze besloten hadden om mij door de sturen naar Gasthuisberg, naar professor Vergote. Ik had sterk de indruk dat de 2 gynaecologen die mij onderzochten het risico niet wilden nemen om de operatie zelf uit te voeren.

Op internet ontdekte ik dat professor Vergote niet alleen gynaecoloog was maar vooral oncoloog (kankerspecialist). Ik mocht een dag later – erg snel dus! - al op consultatie bij hem en de professor bevestigde dat mijn baarmoeder en eierstokken zouden moeten verwijderd worden en dat hij tijdens de operatie zou beslissen of er nog meer zou moeten verwijderd worden. "We moeten ervoor zorgen dat de kanker volledig weggenomen wordt, hé mevrouwtje", zei hij. Ik schrok toen wel even, maar ik ben echt geen moment ongerust geweest, want ondertussen werd er wel al serieus gebeden. Michel, mijn man, en ik baden dat de eventuele kwaadaardige cellen door onze hemelse Vader mochten veranderd worden in goedaardige.

Na nog een MRI-scan werd de operatie uitgevoerd, baarmoeder en eierstokken werden verwijderd. Enkele uren na de operatie kwam de professor me opgelucht melden dat alles goedaardig bleek te zijn! Ik kan alleen maar zeggen : 'Here Jezus, dank u wel!" Ook dank u wel aan iedereen die gebeden heeft!

Bij het verwijderen van de haakjes bij mijn huisarts vroeg ik haar waarom er bij vele vrouwen horizontaal gesneden werd en bij anderen dan weer verticaal. Zij antwoordde me dat bij een horizontale snede de chirurg zeer beperkt was en bij een verticale snede hij nog alle kanten uit kon…ik had een verticale snede, omdat ze echt niet wisten wat ze zouden aantreffen…

En dan besef je weer dat God wonderen doet…dank U Vader!!!!”

DMC Firewall is a Joomla Security extension!