Genezen van kanker

Preek v/d week

Nieuwsbrief

Agenda

Webwinkel

Recent

Wereldwijd eindigt 1 op 4 zwangerschappen in abortus

Volgend artikel namen we met toestemming (gedeeltelijk) over uit de nieuwsbrief van “gemeente en gehandicapten” tweede kwartaal 2019

WERELDWIJD EINDIGT 1 OP 4 ZWANGERSCHAPPEN IN ABORTUS

(Bron: de Standaard 2016)
Concreet betekent dit dat 56 miljoen vrouwen per jaar kiezen om hun zwangerschap af te breken.

Lees meer...

Fantoompijn verdwijnt na gebed op medewerkersavond


Ludo, onze huiskok, verloor op maandagavond 21 maart 2016 door een ongeluk aan zijn linker hand een stuk van z’n duim en z’n pink en de hele wijsvinger, middelvinger en ringvinger...en dat minder dan een week voor ons paasfeest met diner waar hij de leiding had in de keuken.
Hij werd in allerijl overgebracht naar Gasthuisberg waar professor Nijs de hele nacht opereerde en de middelvinger op de plaats van de wijsvinger hechtte.

Lees meer...

Volg gij Mij Johannes 21:22

Zoals vele van jullie weten, vragen we aan de Vader elk jaar een Bijbeltekst die onze leidraad voor het jaar wordt. Voor 2019 is dat: “Volg gij Mij”.

Volg gij Mij
Jezus spreekt hier van volgen. Iemand die volgt en wil slagen moet zich concentreren op wie hij volgt. Het doet mij wel eens denken aan filmen waarin iemand geschaduwd wordt.
Een volger heeft maar één agendapunt en dat is volgen. Als je iemand volgt, moet je die persoon nauwlettend in het oog houden, of hij nu versnelt of vertraagt, een auto neemt of op de tram stapt.

Volg GIJ Mij
Jezus wordt hier heel persoonlijk. Hij gooit geen suggestie in de groep maar geeft een duidelijke individuele opdracht. Schapen volgen de Herder en elkaar dikwijls uit gewoonte maar wanneer een schaap achterblijft is het zijn eigen initiatief of gebrek aan initiatief. Een “ja maar” is hier niet gepast. Het draait om een relatie tussen jou en Hem.

Volg gij MIJ
Jezus spreekt over “Mij” volgen, niet over een geloof aanhangen of een bepaalde stroming volgen. Hou je dus bezig met wie Jezus is, waar Hij heen gaat, wat Hij belooft en wat je van Hem mag verwachten.

Het belooft een prachtig jaar te worden, een ontdekkingsreis naar meer en beter, naar dichter bij Hem.

Veel zegen! Hugo

Our website is protected by DMC Firewall!