Genezen van kanker

Preek v/d week

Nieuwsbrief

Agenda

Webwinkel

Recent

Wereldwijd eindigt 1 op 4 zwangerschappen in abortus

Volgend artikel namen we met toestemming (gedeeltelijk) over uit de nieuwsbrief van “gemeente en gehandicapten” tweede kwartaal 2019

WERELDWIJD EINDIGT 1 OP 4 ZWANGERSCHAPPEN IN ABORTUS

(Bron: de Standaard 2016)
Concreet betekent dit dat 56 miljoen vrouwen per jaar kiezen om hun zwangerschap af te breken.

Lees meer...

Fantoompijn verdwijnt na gebed op medewerkersavond


Ludo, onze huiskok, verloor op maandagavond 21 maart 2016 door een ongeluk aan zijn linker hand een stuk van z’n duim en z’n pink en de hele wijsvinger, middelvinger en ringvinger...en dat minder dan een week voor ons paasfeest met diner waar hij de leiding had in de keuken.
Hij werd in allerijl overgebracht naar Gasthuisberg waar professor Nijs de hele nacht opereerde en de middelvinger op de plaats van de wijsvinger hechtte.

Lees meer...

Verbeter de wereld ...

De derde wereldoorlog, klimaatproblemen, fijn stof, hoge belastingen, vergrijzing van de bevolking, een groter verschil tussen arm en rijk, onbegrijpelijke politieke beslissingen en ga zo maar door...Een oneindige reeks van problemen!
Hoe gaan wij daar mee om? Wat is het beste: zijn we politiek correct of huilen we met de wolven waar we mee in het bos zitten? En wat is het verschil?
In ons redelijk rijke stukje van de wereld zie je hoe langer hoe minder mensen met een positieve levensvisie.

Pillen, verdovende middelen, vervlakking, zelfmoord, moord, verbittering, agressie, polarisatie...ze maken ons en onze medemens niet gelukkiger en zullen ons niet motiveren om de wereld tot een betere plek te maken.
Ook hiervoor kwam Jezus met de oplossing.
In Colossenzen 3:15 staat: “En de vrede van Christus, tot welke gij immers in één lichaam geroepen zijt, regere in uw harten; en weest dankbaar.”

Dankbaarheid is een basis antidotum voor alle negativiteit in ons leven.
Dankbaarheid omdat we eigenlijk nog op een redelijk stabiel plekje op deze wereld wonen, omdat we eten en kleding hebben, omdat we verlost zijn door het bloed van het Lam, omdat we daardoor een nieuw leven hebben gekregen met nieuwe kansen, omdat onze hemelse Vader alles kan omdat Hij God is die wonderen doet.
Dankbaarheid zet ons aan tot positieve reflectie, tot creativiteit, tot een zinvol leven, tot geluk.

Waar wacht je nog op?
Zoals het oude spreekwoord zegt: “verbeter de wereld, begin bij jezelf!”
Nu brengt inderdaad de godsvrucht grote winst indien zij gepaard gaat met tevredenheid. (1 Tim.6:6)


Veel zegen! Hugo

DMC Firewall is a Joomla Security extension!