Genezen van kanker

Preek v/d week

Nieuwsbrief

Agenda

Webwinkel

Recent

Dood en leven zijn in de macht van de tong

Eva stuurde ons de afgelopen week volgend wonderlijk verhaal:

“Ik ben in ziekenverlof. Ik had last van een opgezwollen rechter been. De dokter vond het een raadsel en stuurde me naar de radioloog voor een echografie.
Volgens de radioloog bleek het een complexe zaak te zijn: vocht in de knie, een versleten knieschijf, een serieuze ontsteking van de slijmbeurs, een peesontsteking, een knikje in een pees die over mijn knie loopt, een vermindering van het kraakbeen en iets mis met de buitenste meniscus. Ik kreeg een afspraak voor een MRI, waar ik wel tegen op zag.

Lees meer...

Bied weerstand aan de duivel

We laten Lutgart zelf aan het woord:

“Het was op een maandag dat ik mijn voet omsloeg. Ik hoorde duidelijk een harde kwak (geen krak, ik had dan ook niet het idee dat er iets gebroken was) maar de pijn was enorm.
Ik werd ontzettend boos op de tegenstander. Ik bestrafte onmiddellijk de pijn in Jezus’ naam en ook de mogelijke zwelling die er zou kunnen komen.

Lees meer...

Verbeter de wereld ...

De derde wereldoorlog, klimaatproblemen, fijn stof, hoge belastingen, vergrijzing van de bevolking, een groter verschil tussen arm en rijk, onbegrijpelijke politieke beslissingen en ga zo maar door...Een oneindige reeks van problemen!
Hoe gaan wij daar mee om? Wat is het beste: zijn we politiek correct of huilen we met de wolven waar we mee in het bos zitten? En wat is het verschil?
In ons redelijk rijke stukje van de wereld zie je hoe langer hoe minder mensen met een positieve levensvisie.

Pillen, verdovende middelen, vervlakking, zelfmoord, moord, verbittering, agressie, polarisatie...ze maken ons en onze medemens niet gelukkiger en zullen ons niet motiveren om de wereld tot een betere plek te maken.
Ook hiervoor kwam Jezus met de oplossing.
In Colossenzen 3:15 staat: “En de vrede van Christus, tot welke gij immers in één lichaam geroepen zijt, regere in uw harten; en weest dankbaar.”

Dankbaarheid is een basis antidotum voor alle negativiteit in ons leven.
Dankbaarheid omdat we eigenlijk nog op een redelijk stabiel plekje op deze wereld wonen, omdat we eten en kleding hebben, omdat we verlost zijn door het bloed van het Lam, omdat we daardoor een nieuw leven hebben gekregen met nieuwe kansen, omdat onze hemelse Vader alles kan omdat Hij God is die wonderen doet.
Dankbaarheid zet ons aan tot positieve reflectie, tot creativiteit, tot een zinvol leven, tot geluk.

Waar wacht je nog op?
Zoals het oude spreekwoord zegt: “verbeter de wereld, begin bij jezelf!”
Nu brengt inderdaad de godsvrucht grote winst indien zij gepaard gaat met tevredenheid. (1 Tim.6:6)


Veel zegen! Hugo

DMC Firewall is developed by Dean Marshall Consultancy Ltd