Genezen van kanker

Preek v/d week

Nieuwsbrief

Agenda

Webwinkel

Recent

Dreigend miskraam wordt door gebed een wolk van een baby

Ook dit getuigenis kregen we van Rita D.:

Mijn schoondochter Jessie was in 2017 al zwanger geweest van een tweeling maar deze zwangerschap was geëindigd met een miskraam.

In januari 2018 bleek ze opnieuw zwanger te zijn. Bij de eerste echografie bleek er echter een bloedklonter aanwezig te zijn in de baarmoeder die meegroeide met de zwangerschap. Die bloedklonter was 4 cm lang en 0,5 cm dik.

Lees meer...

Zou voor de Heer iets te wonderlijk zijn?

Vorig jaar gingen de buren van Elly en Leo, Hans, z’n vrouw Els en hun drie kinderen,op vakantie naar Spanje. Onderweg in Frankrijk stopten ze om te gaan eten en zwemmen. Toen ze verder wilden rijden en terug op de parking kwamen, zagen ze dat hun auto met alle bagage ( heel wat kledij en sportgerief ) gestolen was. Erg teleurgesteld zetten ze de reis toch verder. Iemand uit de streek die hen kende, kwam hen oppikken. Vanzelfsprekend was het een vakantie in mineur: ze hadden enkel nog de kleren die ze aan hadden en hun portefeuille.

Toen ze weer thuis kwamen, vertelde Els het ganse verhaal aan Elly. Net voor hun vakantie had Elly aan Els een uitnodiging gegeven voor het “ Terug-naar-schoolfeest “ en had ze ook getuigd van Jezus. Elly beloofde Els speciaal te zullen bidden voor hen zodat de auto toch nog teruggevonden zou worden. Samen met Myrène, een zus uit haar kerk, bad Elly tot de Vader. Twee maanden later kwam Hans aan Leo vertellen dat ze de auto teruggevonden hadden, helemaal uitgebrand!

Omdat hij echter gevonden was, kon alles geregeld worden met de verzekering.

Een tijd later trokken ze van de verzekering zoveel geld dat ze een nieuwe wagen konden kopen en een hele nieuwe uitzet van sportgerief en kledij. Van een wonderlijk ingrijpen gesproken…

 

Fietsen doe je alleen

Wat een absurde uitspraak. Er zijn fietsvakanties, fietsclubs, amateur renners zoeken elkaar op om in kleine of grote groepen te toeren, hele families gaan zondag samen fietsen. Het lijkt echt wel op christen zijn. Hier zeg je toch ook niet: ”christen zijn doe je alleen”. Heel het Nieuwe Testament staat vol over samenkomen, samen bidden, samen dingen doen en zelfs samen leven. 

Maar toch ... fietsen doe je alleen.
Je leert alleen je evenwicht te houden. Als kind krijg je natuurlijk hulp van ouders of ervaren mensen maar je bent het zelf die je tweede voet van de grond haalt om het avontuur te beginnen. 

Zo is het ook met het christen zijn.
De Bijbel leert ons dat we onderwijs nodig hebben, dat we elkaar nodig hebben, dat we elkaar lief moeten hebben. Maar als het om jouw relatie met God gaat, maak jij de keuze, sta jij op de beloften, leer jij God te begrijpen en zet jij stappen.
Zolang iemand in je buurt een middelaar moet zijn, heb je er nog geen idee van hoeveel Vader van je houdt. Aan dat besef en die relatie kan je werken ...

Fietsen doe je alleen maar het is erg fijn met al die andere fietsers om je heen! 

 

Veel zegen!

Hugo 

Our website is protected by DMC Firewall!