Genezen van kanker

Preek v/d week

Nieuwsbrief

Agenda

Webwinkel

Recent

Vader zet zijn kinderen helemaal vrij

In januari ging er weer een hele ploeg van onze kerk naar het theaterweekend van Carla Veldhuis in Nederland. Dat is ondertussen een jaarlijkse traditie geworden...

Danny, die meeging vanaf het begin, vertelt ons een deel van haar verhaal:

“In 2015 besloten we met z’n drietjes vanuit België naar het theaterweekend van Carla Veldhuis in Nederland te gaan.Ik was er een beetje zenuwachtig voor en ook wat ongerust dat we bij de oudste aanwezigen zouden horen, ook al was m’ n honger naar meer erg groot. We kwamen toe op vrijdagavond en werden dadelijk bevestigd in ons vermoeden: onze grijze haren vielen op tussen die van vele andere jonge deelnemers. Ik zag een wat ouder koppel en voelde me meteen een beetje beter. Achteraf bleken deze mensen geen gewone deelnemers te zijn, ze hoorden bij het gebedsteam.

Lees meer...

Hij geeft het zijn beminden in de slaap

We kregen van Bartel uit Nederland volgend getuigenis: 

“In november 2019 was ik bij de Vaderhartschool in België. Ik had er erg naar uitgekeken, omdat ik graag meer van Gods liefde wilde ervaren. 

Tijdens de A school werd er veel onderwijs gegeven. Tijdens het onderwijs was het voor mij voldoende om in het leslokaal aanwezig te zijn. Alleen al het verblijven te midden van woorden over Gods liefde gaf mij innerlijke verkwikking. Ik hoefde er niets voor te doen, niet netjes recht te zitten, niet actief te luisteren. Ik hoefde geen aantekeningen te maken. Ik hoefde ook niets te onthouden, alleen maar in de ruimte aanwezig te zijn. 

Lees meer...

Zie, Ik maak iets nieuws, nu zal het uitspruiten, zult gij er geen acht op slaan?
Jesaja 43:19 

2020: EEN NIEUW BEGIN? 

Enthousiastelingen zullen de gedachte “een nieuw jaar, een nieuw begin” meteen omarmen. Vooral bij kinderen heeft dit nieuwe een grote aantrekkingskracht: het aftellen om 24.00 uur, het vuurwerk en de “gelukkig nieuwjaar” uitbarstingen...
Vele niet enthousiastelingen hebben hier bedenkingen bij die vooral gebaseerd zijn op ervaringen die toch het verwachte niet gebracht hebben. 

Meestal is het wel zo dat het enthousiasme van 24.00 uur stilaan wegebt naarmate de nacht vordert. Ook de goede voornemens verwateren meestal naarmate januari vordert. 

Toch is het Christendom het toonbeeld van “geloven in een nieuw begin”.

Denk aan de steeds weer terugkomende oproep in Gods Woord: “Bekeer je, stop met wat je bezig bent en begin opnieuw met God”. 

Het begin van een nieuw jaar kan weer een aanmoediging zijn om eens stil te staan bij wat bekering voor jou betekent. Het leven met God heeft veel meer te bieden dan wat vele mensen ervaren. 

Ik bid dat dit nieuwe jaar een inspiratiebron voor jou mag zijn om er echt iets van te maken. Het basisconcept blijft hetzelfde: leven moet je zelf doen, dat is dus een keuze die jij maakt. 

Voor wie echt (opnieuw) aan een basiskeuze toe is, wil ik dit gebed nog even optekenen zodat je het hardop kan uitspreken: 

Hemelse Vader,
ik geef mijn leven over aan U,
Jezus ik dank U dat U gestorven bent voor mijn zonden en dat u de weg naar de Vader bent
Hemelse Vader, ik wil U volgen,
Heilige Geest wilt u mij vullen en leiden
ik maak op dit moment een nieuw begin. 

Een gezegend nieuwjaar!

Namens het hele team 

Hugo

Our website is protected by DMC Firewall!