Maria Calant kreeg zondagavond 6 september hevige pijn in de maagstreek. Ze heeft vroeger nog maagzweren gehad en dacht meteen in die richting. Zondagnacht sliep ze amper van de pijn en ook maandag ging het niet beter. Ze at die dag niks. Na een tweede slapeloze nacht belde ze dinsdagochtend om zes uur naar haar dochter Nadine. Die stelde voor om haar naar spoedgevallen te brengen.

Toen ze in de auto zaten en van de oprit reden, voelde Maria zich zo slecht dat Nadine haar terug naar binnen bracht en de ziekenwagen belde. Ze draaide helemaal weg van de pijn en de ambulancier moest alles doen om haar bij bewustzijn te houden. Omdat ze zo’n hevige pijn had, werd de MUG opgeroepen…dit kan immers een symptoom zijn van een hartinfarct en de ambulancier wou het zekere voor het onzekere nemen. De MUG arts stelde gelukkig vast dat het hart in orde was en Maria werd naar het ziekenhuis van Bonheiden gebracht.

Daar werd ze helemaal onderzocht om de oorzaak van de pijn te vinden: gastroscopie, bloedname, echo’s…maar er kwam geen diagnose! De hevige pijn bleef aanhouden ondanks pijnstillers in het infuus en er volgde terug een slapeloze nacht. “Ik had alleen maar zin om mijn kamer af te breken”, zei Maria, “zo hevig was de pijn”. Ze bad de hele nacht in tongen voor zichzelf en voor nog een paar andere zieke mensen.

Woensdag namiddag belde Inger haar op en bad met haar. Vanaf dat moment beterde het stilaan…om half vijf zei Theo dat hij zag dat Maria beter was en ze bevestigde dat. Dezelfde avond nog was de pijn helemaal weg!

Toen de dokter donderdag langs kwam en vroeg hoe het ging, kon Maria alleen maar zeggen dat ze geen pijn meer voelde…en ze mocht naar huis. Maria vroeg nog aan de dokter wat dan toch de oorzaak van de pijn geweest was. Die concludeerde met de woorden: “mevrouw, we gaan niet gissen, we weten het niet!”.

Maria vertelde ons nog dat het deze keer de eerste keer was dat ze tijdens de ziekenhuisopname niet kwaad was geweest op God. Maria heeft al vaak in het ziekenhuis gelegen en de vorige keren had ze telkens een heel gevecht met God daarrond…maar deze keer wist ze heel zeker dat dit niet van Hem kwam en dat ze bij Hem mocht schuilen tot het onheil voorbij was…en dat is de beste positie om genezing te ontvangen!

 

DMC Firewall is a Joomla Security extension!