We kregen volgend getuigenis doorgestuurd door Anne, die ten einde raad bij ons terecht kwam. We laten haar zelf aan het woord:

“Sinds de geboorte van mijn kinderen merkte ik dat mijn gemoedstoestand jaar na jaar achteruit ging . Achteraf gezien besef ik dat ik telkens een postnatale depressie deed maar toen had ik daar nog nooit van gehoord.

 

Als moeder zorg je de ganse dag voor het wel en wee van je kroost en je cijfert jezelf daarbij vaak helemaal weg en dat eist zijn tol. Mijn leven voelde aan als een constante wedren tegen de klok om alles gedaan te krijgen. Ik viel elke avond doodmoe in mijn bed en had het gevoel dat ik niet veel aan mijn dagen had. De voortdurende zorg voor de kinderen, het huishouden, de tuin, het eten, de boodschappen en nog veel meer …. het werd me allemaal teveel.

Bovendien ben ik een perfectionist en vond ik het nooit goed genoeg.  Gedurende 15 jaar heb ik me heel erg terneergedrukt gevoeld. Ik kon me in aanwezigheid van vrienden of familie amper nog goed houden.  Vaak moest ik moeite doen om niet in huilen uit te barsten en in gesprekken kwamen de somberste uitspraken steevast van mij. Ik besefte maar al te goed dat deze situatie nefast was voor de ontwikkeling van mijn kinderen. Zij hadden recht op een vrolijke moeder die geduldig en liefdevol met hen omgaat .

Ik zocht hulp bij een psychiater. Die gaf me een antidepressivum. Omdat ik geen genoegen kon nemen met alle vervelende bijwerkingen ging ik terug bij hem langs voor een ander medicijn. De zoektocht naar een voor mij geschikt antidepressivum heeft uiteindelijk vele jaren geduurd. Elk nieuwe medicatie die ik uitprobeerde gaf erg hinderlijke bijwerkingen. Sommige medicijnen maken je loom en afgevlakt. Niets kan je dan nog schelen. Van andere ga je overdadig veel eten. Onmogelijk om dan nog maat te houden. Ik verdikte zienderogen. Nog een andere pil gaf ernstige spierpijnen. Weer een ander soort antidepressivum gaf geheugenstoornissen. Ik besefte uiteindelijk dat die psychiater me nog veel langer aan het lijntje kon houden maar een échte oplossing leek hij niet te hebben.

Ten einde raad zocht ik hulp bij een psycholoog. Dat bleek uiterst tijdrovend te zijn en na ontelbaar vele uren therapie stond ik nog geen stap verder! Blijkbaar had ik de verkeerde hulpverleners getroffen. Dus ging ik op zoek naar een andere psychiater en een andere psycholoog. Ook bij hen vond ik niet de oplossing voor mijn probleem.

Handenvol geld en zeeën van tijd heeft het me gekost om me te laten behandelen voor depressie! Het vervelende was dat het allemaal niets hielp, integendeel zelfs, het ging van kwaad naar erger met mij. Heel de toestand maakte me zo oneindig moedeloos. Ik vond dat ik op een wetenschappelijk verantwoorde manier naar een oplossing moest zoeken voor mijn depressieprobleem maar het antwoord bleek helemaal niet in de wetenschap te liggen!

Op een gegeven moment was mijn geduld totaal op. Ik kon niet meer! Ik wilde van die depressie af en wel heel snel, maar hoe? Als laatste redmiddel besloot ik contact op te nemen met het team van Gods Ambassade. Op maandag 7 september 2015 mocht ik langskomen. Ik vertelde mijn verhaal en er werd met me gebeden. Veel meer was het eigenlijk niet. De dagen daarna luisterde ik naar 3 cd’s waarop uitgelegd wordt hoe wij door het geloof tot andere inzichten kunnen komen.

En toen voltrok zich een wonder… ik heb er gewoon geen andere woorden voor. De 15 jaren van kommer en kwel trokken weg als ochtendmist en de zon brak door in mijn leven. Sindsdien heb ik me elke dag sterk, moedig en opgewekt gevoeld. Het leven is voor mij nu net als een zonnebloem die eindelijk zijn vermogen teruggevonden heeft om zich naar de zon te keren. Het voelt echt aan als een grandioze bevrijding! Ik sta nu totaal anders in het leven en elke dag beleef ik als een geschenk uit de hemel!”

Our website is protected by DMC Firewall!